"SPREČITE KURTIJA!" Srpska lista uputila zahtev Evropskoj uniji!
Foto: Printscreen/Printscreen/KosovoOnline

"Dok međunarodni predstavnici ćute, diktatorski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa torturom, maltretiranjem Srba i kršenjem potpisanih sporazuma", saopštila je Srpska lista.

Lista navodi da su medjunarodni predstavnici, EU i njihovi predstavnici odgovorni za sprovođenje sporazuma o registarskim oznakama, koji su srpskom narodu garantovali  da će se potpisano poštovati.

Kako je saopštila Srpska lista, danas je na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, protivno sporazumu iz novembra prošle godine Kurtijeva policija maltretirala naše građane i pretila zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju, pretila zabranom upotrebe motornih vozila sa KM registarskim tablicama, i direktno oduzela pravo na slobodu kretanja našim građanima.

"Mir je potreban svima na ovim prostorima osim Aljbinu Kurtiju koji je u svega par nedelja povukao sijaset poteza koje su dodatno uneli nemir među naše građane, počev od otimanja srpske imovine, prekopavanja lokalnih puteva, preko nastavka gradnje improvizovane baze specijalnih jedinica na Bistričkom mostu…", podseća Srpska lista.

Navodi se da EU kao garant sporazuma mora najhitnije da osudi kršenje sporazuma i stavi do znanja Kurtiju da mora poštovati potpisani sporazum. 
"Srpski narod neće mirno gledati gaženje osnovnih ljudskih prava i kršenje sporazuma kojima se ta prava našeg naroda garantuju", dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading