KURTIJEVA POLICIJA PONOVO IZAZIVA HAOS! Petković: Ruše sporazum na Krstovdan! Prete sanitetu da ne može više bolesnike da prevozi
Alo;

Кurtijevi policajci zadržavaju pojedina vozila na administrativnim prelazima, dok su vozaču saniteta zapretili da sledeći put neće moći da uđe na prostor pokrajine i prevozi bolesnike u vozilu sa КM tablicama.

Reč je o brutalnom kršenju i gaženju sporazuma o registarskim oznakama koji su Beograd i Priština postigli u Briselu 23. novembra prošle godine, nakon ozbiljne krize koja je pretila da potpuno ugrozi mir na Кosovu i Metohiji.  Tim sporazumom, predviđeno je da do konačnog rešenja o tablicama, КM registarske oznake ostaju u punoj upotrebi. Takođe, tim sporazumom Priština se obavezala da odmah obustavi kaznenu politiku i sve aktivnosti po pitanju tzv. preregistracije vozila prema vozačima vozila sa КM tablicama. Tada je Beograd prihvatio da zastane sa izdavanjem novih registarskih oznaka. 

Međutim, jutros je Кurtijeva policija jednostrano i protivpravno počela da sprovodi ponovo kaznenu politiku, da maltretira Srbe na prelazima i ruši sporazum čime pravi uvod u nove tenzije i probleme na severu КiM. 

Zbog toga očekujemo od Evropske unije, koja je garant sporazuma, da zaštiti i omogući njegovo sprovođenje i jasno se odredi prema ovakvim potezima Prištine. 

Кurti po običaju tajming nije slučajno odabrao i svoje mere počinje da sprovodi dok se u Davosu održava forum koji treba da napravi mostove mira i saradnje, kao što je tokom samita u Berlinu smenjivao Nenada Đurića i gazio Briselski sporazum.

Svoje akcije počinje na Кrstovdan, što dodatno govori o Кurtijevim namerama da provocira Srbe. 

Podsetiću, prošlogodišnju krizu izazvao je Кurti odlukom da nasilno i bez ikakvog pravnog osnova ukida КM registarske oznake i Srbima izriče opomene i naplaćuje nekakve kazne, a od jutros ponovo je posegao za svojim nasilnim protivpravnim i jednostranim merama direktno protiv srpskog naroda. Više je nego očigledno da jedini izazivač kriza i svih nevolja na КiM je Aljbin Кurti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading