ALBANSKI LOBISTA PRETI Tores: Moramo Albancima pomoći u borbi sa Srbijom!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Tores je za prištinski RTV 21 optužio Srbiju da je „produžena ruka Rusije”, dok je za Prištinu rekao da je saveznik SAD i da zaslužuje podršku „u borbi sa Srbijom”.

OPASAN MANEVAR NEMACA Žele da ZSO svedu na nivo nevladine organizacije! - Alo.rs

„Kosovo zaslužuje priznanje, zaslužuje podršku u borbi protiv Srbije, koja je ruski zastupnik, a mi moramo da podržimo kosovsku demokratiju. Zabrinut sam činjenicom da je Zapad otišao predaleko u ugađanju Srbiji”, rekao je Tores, prenosi Reporteri.

Tores, koji je boravio u poseti Prištini u novembru prošle godine, pozvao je „svaku zemlju na svetu, svaku zemlju u NATO-u i svaku zemlju u međunarodnoj zajednici da prizna demokratsko Kosovo”, za koje tvrdi da je „jedna od najmoćnijih demokratija na svetu”.

Tores, inače demokrata, poznat je kao albanski lobista u američkom Kongresu.

GRENEL: Za haos na KiM krivi SAD i Kurti - Alo.rs

Albanci sa KiM nazivali su ga novim „najboljim prijateljem”, dok je često kritikovao Srbiju.

On je ranije na Tviteru tražio pravdu za navodne ratne žrtve u sukobima s kraja 1990-ih na KiM, a bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića nazvao je „najvećim ratnom zločincem 20 veka”.

Krajem novembra prošle godine posetio je Prištinu, odakle je poručio da je vreme, kako je rekao, da SAD preuzmu veću ulogu u razgovorima o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Tores je potpisnik tri pisma koja su upućivana najvišim zvaničnicima SAD, a u kojima je kritikovana Srbija i zahtevane su, kako je navedeno, „dodatne sankcije zbog uticaja političke situacije u Srbiji na region i Evropu”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
zombilend nacizma

18.01.2023 09:12

Želim ti da uskoro US(Ujna Semiha - travestit) postane ISTA i ŽEŠĆA "demonkratija" od šiptarske. Tebi, kao pripadniku nebelačke boje, želim da DOŽIVIŠ SVE što SRBI PREŽIVLJAVAJU na OKUPIRANOM KOSMETU !!! Hipersonično se približavate tom stanju...

Beba

18.01.2023 09:34

Sta reci kada je covek glup i neobrazan...

sara

18.01.2023 09:44

Sto posto sam sigurna da Tores i sam pojma nema šta priča, već ga na to blebetanje tera, pozamašna svota dolara koja dobija od šiptara!!!.

Slaven

18.01.2023 11:10

Za koliko.para ovaj lik lobira. Bolje da se usredsredi na pomoc svojima u SAD.