"AFERA JE VEĆA NEGO ŠTO SE MISLILO!" Kurti i Osmani na udaru, sumnjiče se za veliku krađu!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Imeri je istakao da tzv. Kosovo ne bi trebalo da ima ambasadora koji je osumnjičen za korupcionaške afere i to je, prema njegovim rečima, bez presedana.

"Ima li veze između premijera Kurtija i ambasadora Berišaja u aferi, ostaje da se vidi. Zaštita koju Vlada i predsedništvo pružaju Berišaju, uprkos činjenicama, je krajnje problematična i apsolutno neprihvatljiva. Ne možemo imati ambasadora koji je osumnjičen za takve poslove, ne kažem da je kriv, sud će na kraju odlučiti, ali samo sumnja ga čini nepodobnim da bude reprezentativni ambasador Kosova. Ispostavilo se da Berišaj, čak i kada je postao ambasador, bio umešan u povlačenje novca iz te kompanije i takođe je bio uključen u energetske transakcije“, rekao je Imeri.

Imeri je rekao da se u slučaju Berišaja istragom bavi tužilaštvo, kao i u Crnoj Gori i Sloveniji, i naveo da je afera mnogo veća nego što se prvobitno mislilo.

"S obzirom da se slučajem bave tri zemlje, verujem da će istina na kraju izaći na videlo, ali izgleda da je afera mnogo veća nego što smo mislili", rekao je Imeri.

Imeri je naveo i da Samoopredeljenje objavljuje spotove uvek kada se nalazi u teškoj situaciji.

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje spotovima pokušava da sakrije skandal, dodajući da Vlada ne bi trebalo da se tako ponaša.

"Samoopredeljenje je napravilo izuzetno štetnu praksu, da koristi insinuacije, često lažne aluzije, da napadne opoziciju, i to obično čini kada je iz nekog razloga u teškoj situaciji“, naveo je Imeri.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Boris

16.01.2023 03:54

Kakvi crni ambasador i jos u neustavnoj tvorevini NDH2.Ta drzava koja se naziva R.Hrvatska je neustavno promenila ustav 1990..g. to je trebao tkz.student generacije g.Dacic reci Plenkovicu a ne slusati lazi o tkz.domovinskom ratu ne ne on je cutao jadna je i ta generacija studenata ako je takav lik bio najbolji

Komšija

16.01.2023 08:16

Opet su Srbi od svojih vožda dobili komandu da kolektivno lažu, tu su neprikosnoveni i ceo Svet im skida kapu...