UŽAS! Rašić ismeva prava Srba na KiM: Umesto ZSO formirati Udruženje dživdžana!
Foto: Printscreen/Printscreen

Rašić, koji je na sednicama takozvane Vlade Kosova glasao za izgradnju Kuritjevih baza na severu KiM i za proslavu nezavisnosti tzv. Kosova, nedavno je gostujući na jednoj televiziji izneo svoj sramotni plan da se poništi ZSO jer Albancima i Kuritju ne odgovara, i da se formira nekakvo udruženje ptica?

Sada je mnogo jansije zbog čega Rašić napada predsendika Aleksandra Vučića, državu Srbiju i Srpsku listu na KiM.

Poslušajte i sami šta je Kurtijev ministar izjavio:

- Eto i to, ajde da izbegnemo one terminologije koje mogu da budu minska polja recimo, zajednica kao terminologija je kod Albanaca toliko iskompromitovana da vi kad pomenete zajednica, udruženja recimo stanara neke zgrade, odmah se pomisli na ZSO. Ja bih nazvao udruženje recimo, evo sad improvizujem, udruženje opština ja bih nazvao Dživdžan. Dživdžan je tipična ona ptica koja je slobodna na našem potručju i mi kosovski Srbi, na primer ja, iz reona gde sam odrastao, mi volimo da sebe nazivamo Dživdžani, jer mi kao navodno pevušimo dok pričamo, to akcentovanje naše na kraju reči, a ne na sredini. Uglavnom, u ovom slučaju bilo bi dobro promeniti taj naziv u suštini, što da ne, jer vi ovde imate faktički otvoreno polje za bilo koje inovacije. Кod nas je problem što prištinska strana ne prihvata inovacije jer povezuje sve automatizmom za reč zajednica, a sa druge strane što mi kosovski Srbi nismo uključeni u to, nema inovativnih ideja koje bi mogle da budu suštinski iste, u smislu šta je temelj tog organizovanja, a u tom imenu drugačije."

Zato i ne čudi da su ga se rođaci iz Dobrotina javno odrekli preko televizije i nazvali ga brukom i sramotom!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Sve je borba

10.01.2023 14:31

A vi bas moratr da nam poturate ovakve clanke. Nikoga u Srbiji ne treba da interesuje sta tamo neki bezveznjakovoc tatrlja. Molim vas da napravite selekciju i pisete iskljucivo vrijedne clanke i korisne za stanovnistvo Srbije. Ne dajite tako lako medijski prostror trulim likovima i njihovom misljenju.

Svetke 5588

10.01.2023 14:37

Pa zasto OVOJ bitangu ne zabraniti ulazak u SRBIJU za stalno OLOSU raspali

Lola

10.01.2023 14:37

Rašiću ti si dzivdzan pa nema dalje! Sram te bilo poganog jezika! Srbija i KiM ce zauvek biti jedno!!!

Slaven

10.01.2023 14:39

Pogledajte tu facu! Ona vam sve govori o kakvoj osobi se radi.Otpad!!

KKK

10.01.2023 16:57

Ako je jednoj pevacici zabranjen ulaz u Srbiju, zasto to isto ne vazi i za njega, Radu Trajkovic i ostalima.?????