ŠTA JE SA UHAPŠENIM SRBIMA NA KiM? Pantić sa porodicom, Trajković bez terapije, za Adžića traže produženje pritvora
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Jedan od glavnih zahteva Srba koji su 20 dana protestovali na barikadama na severu Kosova i Metohije bilo je oslobađanje uhapšenih bivših policajaca Dejana Pantića i Slađana Trajkovića i civila Miljana Adžića. Pantić je sada sa porodicom u kućnom pritvoru, do 9. januara, Slađan Trajković je pritvoren u Podujevu, bez potrebne terapije, dok je za Miljana Adžića tužilaštvo zatražilo produženje pritvora za još dva meseca.

Supruga Dejana Pantića, koji je optužen za ratne zločine, kaže da je srećna što je porodica praznike provela zajedno. Ističe da je njen suprug, koji se nalazi u kućnom pritvoru, srčani bolesnik i da se ne oseća dobro.

- Trenutno, psihički nije dobro. Pun je nekog straha, razdražljiv je i eto sve je to zbog provedenog perioda na Jarinju u toj navodno pritvorskoj jedinici, sve je to uticalo na njega - rekla je Suzana Pantić.

Advokat Dejana Pantića očekuje da će tužilaštvo zatražiti produženje kućnog pritvora i posle 9. januara.

- On je potpuno siguran da nije kriv, mada je malo uznemiren, jer je kazna koja predviđena za to krivično delo prilično stroga, ali čvrsto veruje, a i ja imam sve razloge da verujem da on nije kriv i da tužilaštvo neće ništa uspeti da dokaže u toku istrage koja predstoji - naveo je Ljubomir Pantović.

Bivši pripadnik kosovske policija Slađan Trajković uhapšen je 16. decembra i optužen takođe za ratne zločine.

Slađan Trajković ne dobija potrebnu terapiju 

U integrisanoj policiji radio je od 2013. godine. Porodica može da ga posećuje na 15 dana i kažu da kao dijabetičar ne dobija potrebnu terapiju u pritvoru u Podujevu.

- Da, u sredu idem kod njega, reći ću mu da se drži i da se čuva, mi verujemo u njega, znamo da je nevin, krivi smo što smo Srbi, eto to - istakla je Suzana Trajković, supruga Slađana Trajkovića.

- U tom pritvornom centru u Podujevu, ne dozvoljava se da se unose lekovi koji imaju srpsku poresku markicu, a ti lekovi na Kosovu ne postoje, i onda je problem adekvatnu terapiju uneti, nekoliko je tamo pritvorenika i osuđenih koji imaju problem sa nabavkom lekova - rekao je Dejan Vasić, Trajkovićev advokat.

Obojica policajca uhapšena su nakon što su napustili kosovsku policijsku službu.

- Zahvaljujući državi, zahvaljujući ovom narodu severa koji je sve vreme bio uz nas, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, predsedniku Vučiću, mi smo ovo mnogo lakše prevazišli nego da smo bili sami - navela je Suzana Pantić.

Tužilaštvo traži još dva meseca pritvora za Miljana Adžića 

Treći uhapšeni, Miljan Adžić, optužen je za napad na službeno lice tokom protesta Srba.

Tužilaštvo je, kako prenosi njegov advokat, zatražilo da se pritvor produži još dva meseca.

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Ja

04.01.2023 08:29

Jedan od glavnih zahteva Srba koji su 20 dana protestovali na barikadama na severu Kosova i Metohije bilo je oslobađanje uhapšenih bivših policajaca Dejana Pantića i Slađana Trajkovića i civila Miljana Adžića. Pantić je sada sa porodicom u kućnom pritvoru, do 9. januara, Slađan Trajković je pritvoren u Podujevu, bez potrebne terapije, dok je za Miljana Adžića tužilaštvo zatražilo produženje pritvora za još dva meseca. Da se odma pusti trajkovic na slobodi jeste zlo sto silom narodu cine trebajuse osudi i te zemlje bice odgovorni i jesu za sve zlocine sto se silom narodu cine te barikade su sklonjene radi slobode narodu ne da se laze kako se i vidi to pravo nemaju i nisu svi zahtevi naroda ispunjeni da se to odmah zahteva naroda ispuni te lazi i zlocina se trebaju spreciti ! Supruga Dejana Pantića, koji je optužen za ratne zločine, kaže da je srećna što je porodica praznike provela zajedno. Ističe da je njen suprug, koji se nalazi u kućnom pritvoru, srčani bolesnik i da se ne oseća dobro.

Ja

04.01.2023 08:36

- Trenutno, psihički nije dobro. Pun je nekog straha, razdražljiv je i eto sve je to zbog provedenog perioda na Jarinju u toj navodno pritvorskoj jedinici, sve je to uticalo na njega - rekla je Suzana Pantić. Doziveo je zla nepravda sto svi vide sta silom narodu zla i zlocina silom i cine to se nesme vise dozvoliti da jesu u svemu preterali zlocinom lazima svega prekrsenog zlom nezakonito illegalno rade gde to ima da se silom zlo narodu cini u svojoj su sopstvenoj zemlji u srbiji nikakvog prava nemaju silom se narod provociraju to zlo se nesme vise dozvoliti !!!

Ja

04.01.2023 08:44

Advokat Dejana Pantića očekuje da će tužilaštvo zatražiti produženje kućnog pritvora i posle 9. januara. Da se tuzi za nista sto nije kriv gde to ima nemaju nikakvog prava da silom zlo nrodu cine nije zasluzio nikakav pritvor svi znaju njihove lazi i njihove zlocine sto silom narodu cine nije kriv i nemaju pravo da silom illegalno rade nezakonito i da hapse narod bez nista jesu nezakoniti i ne vazeci oni se za nista ne odluce niti imaju prava da odluce i da silom sami sebi to pravo dati sto nemaju to je zlocin sto rade to svi vide takose nemoze nikakvog prava nemaju ! - On je potpuno siguran da nije kriv, mada je malo uznemiren, jer je kazna koja predviđena za to krivično delo prilično stroga, ali čvrsto veruje, a i ja imam sve razloge da verujem da on nije kriv i da tužilaštvo neće ništa uspeti da dokaže u toku istrage koja predstoji - naveo je Ljubomir Pantović.

Ja

04.01.2023 08:52

Bivši pripadnik kosovske policija Slađan Trajković uhapšen je 16. decembra i optužen takođe za ratne zločine. Koje zlo i lazi sto ih na gomili imaju to zlo da se skloni sa tudje zemlje jesu u svemu zlo sto silom narodu cine i lazi na gomili imaju nemozese vise to zlocina i lazi dozvoliti gde to ima Slađan Trajković ne dobija potrebnu terapiju trebajuse osuditi tuziti za zlocine sto silom narodu cine to je mucenje sto se i vidi ne dobije ni potrebnu terapiju jeste mucenje !!!

Ja

04.01.2023 09:06

U integrisanoj policiji radio je od 2013. godine. Porodica može da ga posećuje na 15 dana i kažu da kao dijabetičar ne dobija potrebnu terapiju u pritvoru u Podujevu. - Da, u sredu idem kod njega, reći ću mu da se drži i da se čuva, mi verujemo u njega, znamo da je nevin, krivi smo što smo Srbi, eto to - istakla je Suzana Trajković, supruga Slađana Trajkovića. - U tom pritvornom centru u Podujevu, ne dozvoljava se da se unose lekovi koji imaju srpsku poresku markicu, a ti lekovi na Kosovu ne postoje, i onda je problem adekvatnu terapiju uneti, nekoliko je tamo pritvorenika i osuđenih koji imaju problem sa nabavkom lekova - rekao je Dejan Vasić, Trajkovićev advokat. Nemaju pravo da odluce za nista niti za lekove koje treba da dobije gde to ima takvih cirkusa sta to njima smeta i lekove to nasilno provociraju oni zele velike sukobe ! Obojica policajca uhapšena su nakon što su napustili kosovsku policijsku službu. To i jeste pravo naroda da napuste illegalnih kosovskih institucija sto jesu ilegalnih i ne vazece to im je smetalo jer zele silom sami sebi to pravo da daju sto nemaju i silom zla i zlocina lazi cine sto se i vidi sta rade takose u tudjoj zemlji niti narodu nesme i nemaju pravo da rade ! - Zahvaljujući državi, zahvaljujući ovom narodu severa koji je sve vreme bio uz nas, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, predsedniku Vučiću, mi smo ovo mnogo lakše prevazišli nego da smo bili sami - navela je Suzana Pantić to je dobro sto imate poverenja u vucica i drzavi nece vas pustiti na cedilu to se vise nece nikada dozvoliti !!!

Ja

04.01.2023 09:15

Tužilaštvo traži još dva meseca pritvora za Miljana Adžića Treći uhapšeni, Miljan Adžić, optužen je za napad na službeno lice tokom protesta Srba. To je njihovo pravo da se od illegalnog silnog zlocina brane sto su svi videli i vide ali zlo nisu sprecili to je pravo naroda da se od silnog zla i napada brane svoje pravo sto se silom opljacka svoju zemlju to je njihovo pravo da rade i obaveza sto niko nema pravo da spreci niti silom da opljacka to je pravo naroda u svojoj su sopstvenoj zemlji u srbiji !!! Tužilaštvo je, kako prenosi njegov advokat, zatražilo da se pritvor produži još dva meseca. Nemaju nikakvog prava da silom produzi pritvor za millana adzica sve su to provokacije zla sto silom narodu cine !!!

Miško

04.01.2023 11:24

Pa, zna precednik šta je sa njima! Izborio se za njihovo oslobađanje!