Antonijević: Zabrana ulaska patrijarhu na KiM kršenje verskih i ljudskih prava
Printscreen

Pravnik Milan Antonijević ocenio je za Tanjug da je potez kosovske policije da zabrani ulazak na KiM patrijarhu srpskom Porfiriju kršenje ljudskih prava i verskih sloboda, kao i uskraćivanje prava Srpskoj pravoslavnoj crkvi da neometano obavlja svoje aktivnosti.

OGLASIO SE PATRIJARH POVODOM ZABRANE ULASKA NA KOSMET Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu...

"Začuđuje to da se vlada odlučila na ovakav korak i da se na taj način zaista šalje jedna poruka koja ne pogoduje ni ljudskim pravima, ni verskim slobodama, a ni slobodi kretanja, o kojoj se nedavno raspravljalo i u okviru briselskog dijaloga, ali i u okviru samog Berlinskog procesa gde su potpisani sporazumi koji obavezuju i Kosovo i sve zemlje zapadnog Balkana na olakšani protok ljudi i robe", rekao je Antonijević.

On je dodao da je to na ovaj način Priština to očigedno sprečila. Kako je istakao, začuđuje i to što se prema pojedinim informacijama, za ulazak srpskog patrijarha na KiM od njega zahtevalo da se izjasni po pitanju barikada.

"To je zaista mešanje pitanja koja su vezana za verske slobode sa političkim i sa nekim drugim odlukama Srba da na takav način iskažu svoj protest", zaključuje Antonijević.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading