OGLASIO SE PATRIJARH POVODOM ZABRANE ULASKA NA KOSMET Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu...
Foto: Printscreen/instagram

Takozvana kosovska policija je danas oko 14:30 časova na administrativnom prelazu Merdare sprečila patrijarha srpskog Porfirija da uđe na Kosovo i Metohiju, gde se uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak.

Tim povodom oglasio se i patrijarh srpski:

"Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom", poručio je patrijarh na Instagramu.

"Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gde god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće. Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi", poručuje patrijarh.

Patrijarh se danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak, javlja Kosovo-online a potvrđeno je za Alo!

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

Nakon zabrane oglasila se i Srpska pravoslavna crkva saopštenjem, u kom se poziva na poštovanje osnovnih prava i sloboda srpskog naroda i njegove Crkve na Kosovu i Metohiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading