"MEĐUNARODNA ZAJEDNICA HITNO DA REAGUJE!" Žestoka reakcija Petkovića na izjavu Kurtija!
Foto: Alo!

"Kada znamo na šta je sve u prethodnom periodu bio spreman kako bi izazvao eskalaciju situacije na terenu, ovakve pretnje najozbiljnije shvatamo", istakao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

On je ukazao da međunarodna zajednica mora hitno reaguje na zlokobne najave koje je profesorima, lekarima, deci, studentima, samohranim majkama, radnicma koji na barikadama danonoćno brane svoju slobodu i ljudska prava, svoje pravo na ostanak i opstanak na ovim prostorima uputio Kurti.

"Sada je kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cevi i specijalaca naoružanih do zuba na sever Kosova i Metohije nema za cilj nikakvu 'mirovnu misiju' već je direktna pretnja srpskom narodu na KiM", istakao je Petković.

Ocenio je i da je očigledna nervoza Prištine, jer ne uspeva da isprovocira neodmerenu reakciju srpskog naroda na barikadama i u "svom jalovom i promašenom pokušaju kriminalizacije Srba na severu KiM, sada poziva na njihovu likvidaciju".

"Sada se još jednom pokazalo ispravnim zbog čega je bila važna odluka naše države da uputi zahtev o povratku naših bezbednosnih snaga na KiM i neka Kurti bude uveren, neće mu Beograd nikad dozvoliti da svoje pretnje pretvori u delo", poručio je Petković.

Kurti je ranije izjavio da, kako je naveo, „brine" da uklanjanje barikada na severu Kosovu i Metohiji "ne može isključiti žrtve“, preneo je Gardijan.

On je rekao, kako je prneo list, da "ovo kršenje zakonitosti i ustavnosti ne možemo dozvoliti zauvek. Dakle, da, ovo mora da se završi, što pre to bolje”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading