SAOPŠTENJE UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE "UST uz državni vrh u borbi za zaštitu interesa Srba sa KiM"
Foto: Alo.rs

Otvoreni teror koji sprovode osvedočeni kriminalci i teroristi nad nedužnim stanovništvom, logičan su nastavak zverske agresije na našu zemlju i kompletnog sloma sistema kolektivne bezbednosti izgrađenog pod okriljem UN nakon Drugog svetskog rata. Činjenica da je i evropska zajednica ostala nema na zločine počinjene nad civilnim stanovništvom, spaljene svetinje i etnički progon, te da nema ni namere ni snage da zaustave svakdonevna kršenja elemetarnih ljudskih prava i demonstraciju sile nad nedužnim građanima, razlog je više da se kao narod ujedinimo, oslonimo na svoju snagu i veru.

UST podseća da je Republika Srbija u dobroj veri nastavila putem EU integracija, otvorila poglavlja koja se tiču pravosuđa i vladavine prava, da i danas slušamo evropske eksperte i nevladine organizacije koji nam pričaju bajke o pravdi, ljudskim pravima i evropskim vrednostima, te nameću zakonska rešenja koja nam efektivno slabe pravosuđe i druge delove državnog uređenja.

U ovakvim okolnostima, dužnost je i pravo svakoga od nas da zahteva poštovanje minimuma evropskih prava i standarda za Srbe sa Kosova i Metohije, te da dobro razmisli ko nam deli lekcije o pravu i pravdi u Republici Srbiji.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading