EKSTREMNO RIZIČNA FAZA Zapad pušta Kurtija da ide do kraja?
EPA/VALDRIN XHEMAJ

- Mi smo događajima od prethodna dva dana ušli u definitivno ekstremno rizičnu fazu ove krize i to je ono što je potpuno jasno. Kurti je najavama, posebno jučerašnjom da će svom silom kojom raspolaže da se suprotstavi Srbima, jer on Srbe smatra kriminalcima i da ima sva prava da pošalje na njih čitav arsenal oružja i policajce. Mi imamo sve razloge da strepimo i da se spremamo za veoma opasne događaje koji su pred nama i koji mogu da liče na one od 2004. i 2008. na KiM - rekao je Garić.

OVK SPREMA POKOLJ, OBELEŽILI SRPSKE KUĆE Albanci sanjaju kristalnu noć: Alo! u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici - Alo.rs

Kaže da je juče razgovarao sa Davorom Markovićem nepsoredno nakon što su ga, kako je rekao, specijalne jedinice maltretirale i tukle kod Gazivoda.

- On je vozio svoj automobil i naišao na tu patrolu. Oni su ga izvukli iz kola, bacili u kanal, izuli, skinuli čizme i čarape, i pucali nasumično ka brdima i srpskim selima, izazivajući opasnost, držali su ga više od sat u takvom položaju i gledali spiskove na kojima traže neke Srbe - rekao je Garić.

Navodi da Kurti želi na silu da osvoji taj prostor, jer im smeta prisustvo i otpor Srba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading