OVK SPREMA POKOLJ, OBELEŽILI SRPSKE KUĆE Albanci sanjaju kristalnu noć: Alo! u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici
Alo

U multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici gotovo sve srpske kuće obeležene su grafitima UČK iza kojih stoji terorističko-kriminalna grupa koja deluje na tom prostoru. Vlasnici kuća više puta su krečili fasade, prijavljivali policiji, tražili zaštitu, ali od svega toga nije bilo koristi. Grafiti i danas svedoče mržnju prema srpskom narodu koji živi u ovom delu Severne Mitrovice.

S našom novinarskom ekipom koja već nekoliko dana boravi na severu Kosova i Metohije juče je kontaktirao Srbin iz Bošnjačke mahale. Od nas je tražio pomoć da reši muku koja ga muči.

- Moj problem nisu ti grafiti nego poruke koje oni nose jer svi odlično znamo šta znači UČK. Verujte mi, kada bi mi na zidu napisali ili nacrtali nešto drugo, ne bi se mnogo nasekirao, ali kada mi tu osvane UČK, onda to znači klanje, spaljivanje, proterivanje, vađenje organa, mučenje... Ispisivanje pretećih grafita posebno se često dešava tokom ovih kritičnih dana - kaže za Alo! Srbin iz Bošnjačke mahale.

On sa starijim komšijama Albancima nije imao problema, pa pretpostavlja da poruke mržnje ispisuju „mlađi pripadnici UČK“.

- Ideja te terorističke organizacije nije nestala, ona još uvek živi i nju su prihvatile i mlađe generacije, posebno članovi grupe B13, koja preko dvadeset godina seje strah u ovom gradu - kaže naš sagovornik.

Da je ideja UČK još uvek živa i da je baštine ekstremisti na tzv. Kosovu, najbolje pokazuje izjava predsednika organizacije veterana tzv. oslobodilačke vojske Kosova Fatona Kljinakua, koji je rekao da će odgovoriti ratom ako srpski bezbednjaci dođu na KiM.

OVK SPREMA POKOLJ, OBELEŽILI SRPSKE KUĆE Albanci sanjaju kristalnu noć: Alo! u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici

Alo

 

- Saljih Mustafa je rekao da je rat pravedan, neizbežan i neophodan, zato ćemo odgovoriti ponovo pravednim, neizbežnim i neophodnim ratom - poručio je Kljinaku.

Stručnjak za terorizam i bezbednost Dževad Galijašević kaže za Alo! da je terorističko-kriminalna grupa B13 formirana na strategiji i taktici delovanja OVK, i to kao sredstvo konstantnog pritiska na Srbe oko Severne Mitrovice i Zubinog Potoka. Kaže da su pripadnici B13 sprovodili razne akcije na širenju straha kod Srba kako bi ih prisilili na odlazak sa KiM.

- Grupu je osnovao i kontrolisao Hašim Tači, poznat kao Komandant Zmija. On je od Zapada skrivao da stoji iza ove grupe, ali je unutar albanskog naroda javno promovisao grupu i njene akcije. Ona je sposobna da izvede seriju napada u srpskim sredinama, a na meti su im bili nezaštićeni ljudi, čak i staračka domaćinstva, ugostiteljski objekti - rekao je Galijašević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading