VLADAĆEMO EVROPOM! Albanska mafija trlja ruke nakon najave ukidanja viza
Foto: Shutterstock/Nada B

Naime, albanska mafija i brojne kriminalne grupe nestrpljivo su čekale ovaj momenat jer će sada mnogo lakše moći da obavljaju svoje prljave poslove širom Evrope. I ne samo to. Kada ovaj postupak bude završen, očekuje se da najmanje pola miliona Albanaca napusti tzv. Kosovo, odakle beže zbog siromaštva, nesigurnosti, nebezbednosti i korupcije.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Prištini Nedžmedin Spahiu kaže da većina mladih stanovnika želi da ode na Zapad jer na tzv. Kosovu ne vidi nikakvu perspektivu.

- Skoro iz svake porodice najmanje jedan član živi i radi u zemljama Zapadne Evrope. Ukoliko, kako je najavljeno, do kraja godine Evropska unija uvede liberalizaciju viza za građane Kosova, samo u prva tri-četiri meseca Kosovo će napustiti 100.000 građana, a u narednih godinu dana u nekoliko talasa još 300.000 do 400.000 stanovnika - ocenio je Spahiu.

Paralelno sa odlaskom mladih, ka Zapadu će se kretati i kriminalne grupe i teroristi sa tzv. Kosova, smatra stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević. On za Alo! kaže da je tzv. Kosovo propali projekat Evrope i da svi putevi droge idu preko ove nepriznate države.

- Takvu situaciju, ovu viznu liberalizaciju, kriminalci bi iskoristili da sebi olakšaju posao u trgovini drogom. Ta kvazidržava se nikada nije obračunala sa terorističkim grupama na svojoj teritoriji. Imali smo gromoglasne najave, ali ništa više od toga se nije desilo. Tzv. Kosovo je snažno učestvovalo u mobilizacijskim akcijama Al Kaide i Nusra fronta, a vizna liberalizacija je teroristima i kriminalcima pravi poklon - rekao je on.

Galijašević kaže da je čudno to što EU nezakonito otvara granice prema tzv. Kosovu.

- Čudno je upravo zbog toga što cela EU nije priznala tzv. Kosovo kao državu, a daju im viznu liberalizaciju. To je ugovor sa nečim što nije država nego je centar organizovanog kriminala i terorizma na Balkanu. Evropa sama sebi skače u stomak. Mislim da sve ovo ide iz vrha SAD - rekao je Galijašević.

VLADAĆEMO EVROPOM! Albanska mafija trlja ruke nakon najave ukidanja viza

Alo

 

 

Ambasadori zemalja članica Evropske unije u sredu su postigli dogovor o pregovaračkom mandatu Saveta o uredbi o putovanju bez viza za građane tzv. Kosova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gradjanin

02.12.2022 14:21

Eto Evropo vama mafijaskih siptarskih vladara, bice vam lelo, uzivajte☝️