TAČIJU ODREĐENE SUDIJE: Predvodi ih Amerikanac Čarls Smit Treći
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica suda imenovala je u taj pretresni panel sudije Čarlsa Smita Trećeg, Kristofa Barta, Genela Metroa i Fergal Gejnora, kao rezervnog sudiju.

To je isto veće, koje je sudilo i u maju ove godine osudilo Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja na četiri i po godine zatvora zbog ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje u toku krivičnog postupka i povredu tajnosti postupka, jer su objavili tajnu dokumentaciju iz istrage i otkrili identitete zaštićenih svedoka u potupcima protiv zločinaca iz OVK.

Sudija Smit Treći je Amerikanac, Barte je iz Nemačke, a Metro iz Švajcarske, dok je sudija Gejnor Irac. Metro je inače bio poznat po tome što je branio Nasera Orića, kada je po srpskoj potrenici bio uhapšen u Ženevi i onda izručen BiH i pušten na slobodu.

Inače sudija za prethodni postupak Nikola Giju, koji je do sada radio na ovom predmetu dok se spremalo suđenje, obavestio je predsednicu suda da će spisi biti spremni za prosleđivanje pretresnom veću 15. decembra 2022. godine.

Komentari (0)

Loading