Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA Olivier Hoslet

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji, Šešelj je rekao da ona pokazuje jalovost tog dijaloga u Briselu koji mi imamo već više od deset godina.

- Sada kada bi podvukli crtu, da li bi mogli da prepoznamo neki benefit koji je Srbija dobila tim dijalogom u Briselu? – upitao je Šešelj.

Kako kaže, sve ono što je trebalo da bude neki naš interes, nikada nije ostvareno, a od Srbije se, dodaje, konstantno traži nekakvo povlačenje, ustupci i uvek pod nekakvom pretnjom za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Naravno da uvek treba biti za dijalog, ali uvek se Srbija tera uza zid, u ćorsokak, da nema drugu opciju, već da popusti. Meni je zanimljivo što smo povukli crvene linije kojih sada treba da se držimo – rekao je Šešelj.

On je rekao da njima trebaju “dekor” Srbi, kako bi imali pokriće.

- Ako jedan američki ambasador u Prištini ima veću moć od svih evropskih birokrata, šta nam to govori o EU – rekao je Šešelj.

Kako kaže, nama treba bezbednosna sigurnost za Srbe na Kosovu i Metohiji, ne za 48 sati, već zauvek. Dodaje da nam je ovo pokazalo da benefit u briselskom dijalogu ne možemo da dobijemo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading