NEĆEMO S DECOM U GETO! Neka vidi svet! Majke Kosmeta protiv Kurtijevog zuluma
Alo

To će biti najjasniji odgovor Aljbinu Kurtiju da srpski narod njegov teror i bezumlje prištinskih vlasti neće prihvatiti.

- Ne želimo da živimo u getu i da decu odgajamo u ovakvim uslovima. Želimo da se naša deca rađaju, da žive i da se školuju u slobodi i miru kao i sva druga deca ovog sveta. Ne možemo da trpimo zulum, da nam Kurti uzima novac, koji nam je potreban za odgajanje naše dece, da našoj deci oduzima parče hleba, ovo je zaista previše - poručila je Gordana Savić, zaposlena u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici, najavljujući skup.

PARKIRANI HAMERI

Dodala je da srpsku decu na severu na putu do škole presreću specijalci sa dugim puškama.

NEĆEMO S DECOM U GETO! Neka vidi svet! Majke Kosmeta protiv Kurtijevog zuluma

Alo

 

 

- Sve to dešava se samo zato što je naša jedina zemlja Srbija - rekla je Gordana. 

Ekipa Alo! juče je boravila na administrativnom prelazu Jarinje, blizu baze ROSU (kosovske specijalne snage). Vest da je Kurti za 48 sati, nakon razgovora sa američkim ambasadorom, odložio primenu novčanog kažnjavanja vozača automobila sa KM tablicama, dala je nadu da će se Priština urazumiti i u potpunosti odustati od ove sulude mere. Srbi su odahnuli, bar nakratko, ali opet sa zebnjom iščekuju četvrtak, kada taj rok ističe.

Na administrativnom prelazu Jarinje juče je bilo mirno, povremeno čak i sablasno pusto. Na tzv. kosovskoj strani bilo je primetno pojačano prisustvo pripadnika prištinske policije, koji su pristizali u džipovima. Kilometar od prelaza, u pravcu Jarinja, Priština je pre par meseci izgradila bazu za specijalne policijske snage, ispred koje su juče ujutru bili parkirani hameri. Duž ovog dela magistrale stajali su specijalci sa dugim cevima, njih nekoliko, dok ih je mnogo više bilo u bazi. U neposrednoj blizini baze, pored puta, nalazi se veliki kalem bodljikave žice. Sa osmatračnice koja je na brdu, sve vreme dvogledom je magistralu posmatrao muškarac u maskirnoj uniformi.

NEĆEMO S DECOM U GETO! Neka vidi svet! Majke Kosmeta protiv Kurtijevog zuluma

Alo

 

 

ŠTA VIŠE RADE

Ovo područje nadgledali su pripadnici Euleksa, koji su patrolirali putem ka Leposaviću. Ranom zorom, oblačno nebo i nisku maglu parao je zvuk helikoptera, najverovatnije Kforovog, koji je nadletao administrativnu liniju.

- Rođen sam u Vračevu, kod Leposavića, ali živim u Novom Pazaru i gotovo svakodnevno idem u svoje rodno mesto. Lepim nalepnice uvek, mora tako, drugačije ne mogu da prođem. Nije mi jasno šta više rade oko ovih registracija, treba da se dogovore - rekao je Kadrija Barjaktarević, kojeg smo zatekli na prelazu Jarinje.

 

Rakić: Harač nećemo da platimo

 

Prema najavama Aljbina Kurtija, novčano kažnjavanje počinje sutra. Srpski politički predstavnici saglasni su da narod Kurtiju neće plaćati harač.

- Nismo ga plaćali Turcima, pa ga nećemo ni Kurtiju. Tri kapi su prelile čašu: smena Nenada Đurića, odluka da se ukinu srpske registarske tablice i to što ZSO još nije formiran. Sa nama je i Ivan Todosijević koji je osuđen zbog svoje reči. Specijalne jedinice policije maltretiraju našu braću, sestre, tu su četiri nove baze. Zabranili su nam vakcinaciju, izbore, referendum, upucali su Srećka Sofronijevića, Dragici Gašić zabranjuju da kupi hleb. Desilo se bezbroj napada i to su jasne poruke da nas ne žele ovde, kao i povratnicima da nisu dobrodošli - poručio je juče Goran Rakić, čelnik Srpske liste.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Žena Majka

23.11.2022 07:33

Predsedniče, uz svo poštovanje, pa pokažite da možemo da se odbranimo! Prekjuče ujutru rosu nam plaši decu oklopnim vozilima i oružjem!? Pa dokle više?! Gde je ta crvena linija.. Meni kao majci je davno pedjena

Željko

23.11.2022 07:38

Jedan plan imaju. Da uzmu sve. Da narod proteraju na jeziv način. Znam šta rade. Ratovao sam već dole na golešu, belaćevcu, Kosovo polje, aerodromu slatini, Priština, suvom dolu, lipljanu, lepini.. Pa ako se mora opet, može i mora. Oni samo rat poznaju, politiku i dogovor ne.. Muče naš narod, mi ćutimo. Tako nam i jeste. Geto