Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Gazimestanu
Kosovo online

Nikola Nedeljković, uhapšen je za Vidovdan na Gazimestanu ove godine i nalazi se u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tri policajca, u svojstvu svedoka optužila su ga da je tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu uzvikivao "Ubij Šiptara".

Sudija Osnovnog suda u Prištini Adnan Kamberi rekao je tokom saopštavanja presude da će u kaznu zatvora Nikoli Nedeljkoviću biti uračunato vreme koje je već proveo u zatvoru, od hapšenja 28. juna ove godine.

Po navodima pisane presude, Nedeljkoviću, studentu iz Beograda, izriče se i kazna godine dana zabrane ulaska na KiM.

Advokatica Filipović navela je da je rok za razmatranje žalbe tri meseca.

Po izricanju prvostepene presude 6. septembra, izjavila je da dokazi koje su izneli tužilac i svedoci, trojica policajaca, nisu relevantni, te da je simptomatično da su skandiranje koje se Nedeljkoviću stavlja na teret, samo oni čuli.

Smatra i da "optužnica nije potkrepljena apsolutno nijednim materijalnim dokazom".

Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Gazimestanu

Alo

 

 

"Ovakva kazna pokazuje da bilo koja tri lica mogu da se dogovore da upere prst u nekoga i da izmisle neke reči, da mu stave na teret. Naročito, kada se ima u vidu ovakva celokupna situacija i ovakvo trusno područje Kosova, gde u svakom trenutku može bilo kojem licu da se stavi etiketa da je širio mržnju i da se neko lice osudi bez ijednog dokaza", navela je Filipovićeva.

Izricanju presude prisustvovali su članovi porodice osuđenog Nedeljkovića. Sumnjaju da je čitav slučaj ispolitizovan.

"Imamo prijatelje Albance koje je moj muž vozio, ne zna se koliko puta za ovih pet šest godina, svuda po Beogradu, po bolnicama. Pomagali smo detetu od dve godine, albanskom detetu da se leči u Beogradu. Svake nedelje smo albanskim autobusom slali lekove za to dete i hvala Bogu da se izlečilo. Ne mrzimo Albance", izjavila je Slobodanka Nedeljković, majka osuđenog Nikole.

Nedeljković je uhapšen u trenutku kada je napuštao spomen-kompleks.

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading