UHAPŠEN NA GAZIMESTANU Nastavljeno suđenje Nikoli Nedeljkoviću, jedini svedok policajac (FOTO,VIDEO)
Kosovo online

Nikola Nedeljković se na prvom ročištu 18. avgusta izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret i da bez obzira na pritvor koji mu je određen, ni u kom slučaju ne želi da prizna izvršenje krivičnog dela.

Tokom prvog pretresa ispitana su dva policajca, u svojstvu svedoka, izjavljujući da su čuli da je Nedeljković na Gazimestanu navodno vikao "ubij, ubij Šiptara", ali da nisu imali snimljene dokaze za svoje tvrdnje.

UHAPŠEN NA GAZIMESTANU Nastavljeno suđenje Nikoli Nedeljkoviću, jedini svedok policajac (FOTO,VIDEO)

Kosovo online

 

 

Treći svedok, takođe policijac, izjavio je danas da je Nikola izgovarao "uvredljive izreke protiv Albanaca".

"Nosio je zastavu sa kartom Kosova u bojama zastave države Srbije na kojoj je pisalo 'ne predajemo se', da bi se onda popeo na binu i počeo da peva 'ubij Albance, Velika Rusija, Kosovo je Srbija, Kosovo je srce Srbije'. Bio je prva osoba koja je počela da uzvikuje navedene reči a onda su ostali počeli da ga prate", rekao je svedok na suđenju.

Naveo je da mu je posao bio da tokom obeležavanja Vidovdana identifikuje osobe koje prekrše kosovski zakon.

Branilac uhapšenog Nedeljkovića, advokatica Jovana Filipović navela je nakon prvog ročišta da su izjave policajaca svedoka simptomatične i da je sporno to što svedoci govore da su čuli, ali da nemaju snimke kao materijalne dokaze da je Nedeljković navodno uzvukivao reči koje mu se stavljaju na teret.

"Cela optužnica i delo koje se Nedeljkoviću stavljaju na teret mogla je da se stavi na teret bilo kome od prisutnih na Gazimestanu, s obzirom da su svi koji su bili tamo na Vidovadan pevali iste pesme i činili ono što i Nedeljković", navela je Filipović.

Nikola je priveden pošto je napuštao spomen-kompleks na Gazimestanu, a kako su naveli tada iz policije, mladiću se pripisuje da je navodno govorio "Ubij, ubij Šiptara", a jedini svedok je policajac koji ga je priveo.

Nikola je od momenta hapšenja 28. juna u sudskom pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nikoli uhapšenom na Gazimestanu pritvor produžen još dva meseca - Alo.rs

Počelo suđenje mladiću uhapšenom na Vidovdan na Gazimestanu - Alo.rs

NASILJE NAD SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI Mladića uhapšenog na

Vidovdan posetila advokatica, ovo je saopštila medijima - Alo.rs

Na Gazimestanu priveden mladić iz Beograda - Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading