NASILJE NAD SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI Mladića uhapšenog na Vidovdan posetila advokatica, ovo je saopštila medijima (FOTO)
Kosovo online

Prema rečima advokatice Jovane Filipović, još uvek traje faza istrage i neizvesno je hoće li Nedeljkoviću koji je uhapšen zbog krivičnog dela “izazivanje razdora i netrpeljivosti” biti produžen pritvor.

- Još uvek nemamo nikave informacije, niti su nam prezentovani dokazi. Nedeljković je imao advokata po službenoj dužnosti, dok je mene angažovala porodica. Čula sam se sa njim i posetila sam ga u pritvoru - istakla je Filipović .

Inače, ovaj dvadesetogodišnji mladić je uhapšen u utorak oko 15 časova, a advokatica Filipović očekuje da se zakaže ročište kako bi joj predočili dokaze o Nedeljkovićevoj navodnoj krivici.

 

I dok je hapšenje Nedeljkovića kosovska policija u prvi mah pravdala time što mladić nije imao kod sebe ličnu kartu koja im je kasnije predočena jer je došao organizovanim prevozom, vernici koji su bili prisutni tokom njegovog hapšenja ali i Srbi iz okolnih sredina na centralnom Kosmetu smatraju da je hapšenje Nedeljkovića bukvalno “izrežirano” kako bi se Srbi zastrašili i obeshrabrili oko dolaska na Kosmet tokom obeležavanja Vidovdana.

Podsetimo, on je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine.

Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da mladić nije imao lična dokumenta kod sebe.

Komentari (0)

Loading