POBUNA MEĐU ŠIPTARIMA! Kurti prokockao 40 miliona evra!
Alo

U intervjuu za portal Ekonomija onlajn, Šahini ističe da tzv Kosovo ima rezerve uglja za narednih 600 godina, a sučavamo se, kaže, sa restrikcijama.

„Prvo, odbijanje rezervi gasa iz fonda MCZ preko godinu i po dana. Drugo, odbijanjem nekih zemalja koje su tražile ugalj sa Kosova uz kompenzaciju za struju, kao što je Makedonija, sa kojom smo imali nekoliko sastanaka, ali dogovor nije postignut... Drugo, Srbija je tražila ugalj indirektno i direktno. Iz Srbije na Kosovo stiže oko 400 miliona evra gotovih proizvoda. U ovom slučaju smo imali priliku da smanjimo trgovinski bilans sa ovim zemljama, koji je trenutno negativan", rekao je trenutno imamo negativan", rekao je Šahini.

POBUNA MEĐU ŠIPTARIMA! Kurti prokockao 40 miliona evra!

EPA

 

Šahini kaže da se do podatka o gubicima došlo na osnovu istraživanja u kojima je učestvovalo 25.000 preduzeća, koja tokom restrikcija koriste razne vrste generatora, a troškovi za derivate dostižu cifru od oko milion evra na dnevnom nivou.

Istraživanje je sprovedeno od 16. avgusta, kada su počele restrikcije.

„Ova preduzeća troše preko 600.000 evra dnevno samo za derivate generatora. Zajedno sa preduzećima koja s vremena na vreme koriste generator (a ne 6 sati dnevno tokom trajanja restrikcije), ova cifra obuhvata iznos od milion evra dnevno”, rekao je.

Dodao je da nema informacija da su zbog ove krize neki poslovi ugašeni, ali je upozorio da ako se ovako nastavi, i to se može očekivati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading