ŠIPTARSKA OFANZIVA Specijalni rat protiv Srbije, zajedno sa Švajcarcima vade Tačija i Veseljija iz Haga!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Šiptari i Švajcarci započeli su akciju negiranja zločina koji su teroristi OVK počinili na Kosovu i Metohiji, a zbog kojih su vođe terorističke organizacije završile na optuženičkim klupama u Hagu.

 

 

Najpre je Albanija poslala Savetu Evrope svoju Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na KiM i Albaniji, a zatim je Švajcarska otkrila ko je osoba koja je dojavila vlastima te zemlje da srpske tajne službe navodno spremaju atentat na senatora Dika Martija, koji je otkrio zloglasnu "žutu kuću", u kojoj su pripadnici terorističke OVK vadili organe Srbima.

Obezvrediti izveštaj

Radio-televizija Švajcarske u nedelju uveče objavila je da je doušnik koji je krajem 2020. godine upozorio Saveznu policiju da postoje planovi iz Srbije za atentat na Dika Martija, rođen na Kosovu, da je radio za jugoslovensku tajnu službu, ali je bio dvostruki agent.

 

 

- Saznao je za postojanje zavere protiv bivšeg tužioca, senatora Dika Martija u jesen 2020. godine. Švajcarskim vlastima je javio da bi apsolutni profesionalci izvršili atentat na Martija bez tragova. Rekao je da je jedan od njih već doneo oružje u Švajcarsku, da atentat spremaju nacionalisti i protivnici nezavisnosti Kosova. Organizatori ubistva su se nadali da bi za Dikovo ubistvo bila okrivljena kosovska vlada, koja bi na taj način bila diskreditovana na međunarodnom nivou. On je tada švajcarskim vlastima dao i imena onih koji planiraju atentat - naveo je švajcarski medij.

Kurti želi upad na sever Kosova, osvanule osmatračnice iznad Jarinja, instaliraju se snajperska gnezda! - Alo.rs

Uporedo sa ovim 'otkrićem' pojavila se i rezolucija u albanskom parlamentu, koja bez ikakvih dokaza negira istinitost izveštaja Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i Albaniji, na osnovu kojeg je i formiran Specijalni sud u Hagu i na osnovu kojeg se sudi bivšem predsedniku 'Kosova' Hašimu Tačiju. Ta rezolucija prosleđena je Savetu Evrope, koji je pre više od deset godina usvojio izveštaj Dika Martija o šiptarskim zločinima.

Komentarišući ovu aferu, urednik portala 'Kosovo onlajn' Miloš Garić ističe da je ovde potpuno jasno da se radi plaćenoj propagandi.

- Cilj je da se u potpunosti obezvredi i anulira izveštaj Dika Martija o trgovini organima zarobljenih Srba, u bazama OVK u Albaniji. U pitanju je akcija koju su za račun Albanaca pomogle neke od najjačih zapadnih obaveštajnih službi, a cilj je da se pred predstojeće suđenje Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i ostalima negiraju jezivi zločini, da im se pomogne da izađu iz zatvora u Hagu ili da dobiju manju kaznu, a istovremeno da se Albanija 'opere' od odgovornosti, jer se sve dešavalo na teritoriji te zemlje - podvlači Garić, dodajući da je ovaj izvor pokazao koliko je neozbiljan.

PROVOKACIJE PREMA SRBIJI NE PRESTAJU Skandalozna izjava komšija: "Nezavisnost Kosova je nepovratna" - Alo.rs

- Koliko je ozbiljan bio izvor koji je Švajcarcima javio za navodnu ugroženost Martija od strane srpskih bezbednosnih struktura, najbolje pokazuje podatak koji otkriva švajcarska televizija, da je ovom doušniku od strane švajcarske policije, u međuvremenu, ukinuta mera zaštite i honorar od 1.000 franaka!?!

U celoj priči posebno smeta učešće partije albanskog premijera Edija Rame u pokušaju da se na sraman način falsifikuju i ponište činjenice o najtežim zločinima - objašnjava Garić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading