NA KOSOVU NAJAVLJUJU PROTESTE ZBOG STRUJE Molićaj pita Kurtija: Kako to da restrikcija nema u celom regionu?
Alo

U svetlu trenutne energetske krize i započetih restrikcija struje, reagovao je i lider socijaldemokratske levice Dardan Molićaj, nagovestivši da bi moglo biti protesta protiv vlade zbog toga.

Osvrćući se na prošlogodišnji Kurtijev odgovor o "zagrevanju ćebadima", Molićaj je naveo da će "imati protest kao odgovor", i podelio je fotografiju poslednjeg protesta protiv poskupljenja struje.

Molićaj je u objavi na Fejsbuku naveo niz negativnih posledica za koje je, prema njegovim rečima, odgovorna vlada.

"Inflacija na Kosovu je kao u ratnom stanju. Struja je skupa. Sada i restrikcije. Sledeći skok struje očekuje se uskoro", naveo je on.

Molićaj je istakao da su posle skoro 15 godina, i to u letnjoj sezoni, "restrikcije vraćene na Kosovo".

"Ako vam neko kaže da Vlada nije kriva, pošto je kriza cena globalna, nastavite sa rezonovanjem. Ne samo da je kriza globalna i izazvana ratom u Ukrajini. Sam rat u Ukrajini je doveo do podizanja cena, tako da će se Kurtijeva vlada nakon poskupljenja ugušiti iznutra i pasti", kaže on.

Molićaj je postavio i nekoliko pitanja povodom restrikcija.

"Ko se suočava sa smanjenjem, pošto je kriza globalna? Kako to da Albanija leti najviše troši, a tamo nema restrikcija. Zašto ih nema u Makedoniji, Crnoj Gori ili Srbiji? Ili su svi oni deo ujedinjene imperijalističke zavere protiv Aljbina?“, naveo je Moljićaj.

On je dodao da su restrikcije došle sa ovom Vladom.

 

Kurti nas vratio u kameno doba, nemamo struje, vraćaju se marame kao posle Drugog svetskog rata! - Alo.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading