PETKOVIĆ NA KOSOVU, OBIŠAO PORODICU SA 13 ČLANOVA: "Važno je da pomognemo opstanak našeg naroda u selima" (FOTO)
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za KiM pomogla je poljopivredno gazdinstvo braće Jevremović, zasadima, hladnjačama i ostalim rashladinim uređajima, a takođe su i braća Jevremović uložila dodatna sredstva.

"Nalazimo se na porodičnom gazdinstvu braće Jevremović, ovde na velelepnom imanju gde su na četiri i po hetara zasađene borovnice. Ovde se susrećemo sa budućnošću, sve funkcioniše na dugme, ovde je u funkciji i solarna energija i IT, i specijalno navodnjavanje, sve je apsolutno usredsređeno na to da se poboljša proizvodnja", kazao je Petković.

PETKOVIĆ NA KOSOVU, OBIŠAO PORODICU SA 13 ČLANOVA:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

 

Kako je dodao, ovo je pokazatelj kako na Kosovu u opštini Leposavić može da funkcioniše poljoprivreda.

"Ovde imamo primer porodice koja broji 13 članova, od kojih je sedmoro dece. Zahvalio bih se braći Jevremović što su opstali i ostaju na svojoj zemlji na KiM, da zajedno sa svojim roditeljima, sa svojom decom, sa svojom budućnošću ovde grade svoj život i opstanak našeg naroda na KiM", kazao je Petković.

Osim porodice Jevremović, kako je dodao, Kancelarija za KiM je ovde pomogla još 163 korisnika. Petković je naveo da je tokom 2021-2022. godine izdvojeno 180 miliona dinara, za pomoć porodičnom biznisu, ulaganjem u mala i srednja preduzeća.

PETKOVIĆ NA KOSOVU, OBIŠAO PORODICU SA 13 ČLANOVA:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

 

"Važno nam je i značajno da na taj način pomognemo opstanak našeg naroda na KiM, pogotovu u srpskim selima, kako severno tako i južno od Ibra. Jer je to način, poput braće Jevremović, da će mladi ljudi opstati i ostati ovde na selu, i da će njihova deca nastaviti da slave njihovu slavu i da na ovim prostorima gradimo budućnost, mir i stabilnost", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je napomenuo da se ličnom inicijativom predsednika Aleksandra Vučića, sada izdvaja najviše novca za prostor Kosova, za ovakve projekte, za ovakve vredne i mlade i čestite ljude.

"Sa ovakvim projektima ćemo nastaviti. Nastavićemo da pomažemo i braću Jevremovć, oni su pokazali da umeju da rade, a Kancelarija za KiM posebno vodi računa i o našem seoskom domaćinstvu i žiteljima, s obzirom da preko 80 odsto našeg stanovništva živi u ruralnom području, zato je važno da podižemo naša sela koja su okosnica opstanka našeg naroda na KiM", kazao je Petković.

To je način, dodao je, kako gradimo mir, budućnost, da razgovaramo sa ljudima, da podižemo naše zasade i izdvajamo više novca, iz godine u godinu, a što više novca država Srbija bude imala u budžetu više će biti izdvajanja za prostor KiM. 

"Zato nam je važno i sve vreme insistiramo na miru i stabilnosti, pogotovo na tome insistira Aleksandar Vučić, a na tome ćemo insistirati i 18. u Briselu, jer, kada imamo mir, stabilnost, na taj način možemo da dovodimo strane investitore, možemo da razvijamo našu privredu ali pre svega čuvamo živote naših ljudi, pre svega ovde na KiM", poručio je Petković.

Aleksandar Jevremović, zahvalio je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću na poseti, ističući da bez pomoći države Srbije i Kancelarije za KiM sve ovo ne bi bilo moguće.

"Počeli smo 2018-2019, kada smo sa porodicom odlučili da ostanemo na ovim prostorima, da se bavimo nekim vidom poljoprivrede. Kupili smo zemlju, počeli smo sa ulaganjima, pristiže pomoć Kancelarije, imamo zasade od četiri i po hektara borovnice, to je jedan od modernijih zasada u Srbiji", rekao je Jevremović, dodajući da je izvoz komplikovan, pa se borovnica prodaje na domaćem tržištu.

Petković će danas obići i porodicu Milojević, kao i porodicu Trboljevac u obližnjem selu Kutnje. Takođe, on će na kraju posete obići i porodične podrume vinarije Lakićević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading