SAVET ZA MONITORING TRANSPARENTNOST POZIVA EVROPSKE ČELNIKE Fon der Lajen, Šolc i Lajčak da preuzmu odgovornost zbog Kosova i Metohije
Transparntnost

Oni pozivaju predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, kancelara Nemaške Olafa Šolca i izaslanika EU za Kosovo i Metohiju Miroslava Lajčaka da preuzmu odgovornost za posledice koje mogu nastupiti zbog jednostranih poteza Prištine.

Mario Spasić, generalni sekretar, za medije je izjavio:

"Potpuno je neprihvatljivo vršiti psihološki genocid nad srpskim življem na Kosovu i Metohiji. Za dijalog Beograda i Prištine nije korisno to da Priština jednostranim potezima provocira reakciju Beograda, a najpre reakciju Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i koji nesumnjivo poštuju realnost koju nameće međunarodna zajednica. Dakle, Srbi poštuju pravila Prištine i trude se da budu korektni građani i da žive kao i ostali narodi na Kosovu i Metohiji, ali stalne provokacije Prištine ne idu u korist mira i izgradnje poverenja kojima, valjda, svi zajedno teže.

U skladu sa Rezolucijom 1244 i smernicama EU, kao i u skladu sa činjenicom da ni sve članice EU nisu priznale nezavisnost Kosova i Metohije, pozivamo predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, kancelara Nemačke Olafa Šolca i izaslanika EU za Kosovo i Metohiju Miroslava Lajčaka da učine maksimalni, dodatni napor prema SAD i drugima, kako bi se rukovodstvo u Prištini odvratilo od poteza koji za cilj imaju provokaciju sukoba i izazivanje ratnih dejstava na prostoru Kosova i Metohije".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading