SAOPŠTENJE SRPSKE LISTE: Kurti želi da izazove haos
Srpska lista

Za razliku od Aljbina Kurtija koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić je tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, jer nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima, poručili su danas iz Srpske liste.

Srpska lista time je reagovala na tvrdnju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurti da je cilj Milana Radoičića, koji se nedavno vratio na Kosovo i Metohiju, destabilizacija severa pokrajine.

Ističu da je nebrojeno primera za Kurtijeve zle namere.

"Serija incidenata i primera institucionalnog nasilja koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica na severu i na jugu sprovode nedeljama unazad, najbolji su dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta", navode u Srpskoj listi.

Na putu ostvarenja tog plana, ukazuju, Kurti uviđa da je protivnik Radoičić i Srpska lista, koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe.

"Zato ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever", dodaju u saopštenju.

Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira, i da nadležne međunarodne snage koje su odgovorne za mir i bezbednost spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima.

Komentari (0)

Loading