EU NE TREBA DA ČEKA JOŠ JEDAN RAT Šiptari se osilili, pa ponovo prete, ovo je njihova poruka Srbiji
Tanjug/Ap

Ona je dodala da su države Zapadnog Balkana već dokazale da izuzetno doprinose zajedničkim vrednostima u Evropskoj uniji.

"O davanju statusa kandidata Ukrajini razgovaralo se pre početka rata i kao što smo videli bilo je mnogo skeptika koji su nam rekli da to nije moguće i da nema prečice. Onda je došao rat i doneta je prava odluka da se pomogne. Važno je da Ukrajina dobije ovaj rat. Dobro je što se pomaže ne samo politički, već i vojno i ekonomski. Važno je ne očekivati novi rat na Balkanu da bi ovaj region bio u mogućnosti da se integriše u EU", rekla je Gervala.

Ona je rekla da region ima problema, ali da se pet država Zapadnog Balkana svrstalo uz evropske vrednosti, sankcijama prema Rusiji, kritikujući Srbiju što to nije učinila.

"Ne možemo da ćutimo o tome da na Zapadnom Balkanu jedna od država nije pokazala da je deo vrednosti EU kroz solidarnost sa Ukrajinom i protiv ovog rata. Ovo mora da se promeni", rekla je Gervala i dodala da se to ne može promeniti rečima, već samo ako u Srbiji postoje demokratske snage koje su spremne da je učine delom vrednosti EU.

Povodom dijaloga sa Srbijom, ona je rekla da je Kosovo zainteresovano, ali da je problem „što Srbija mora da razume realnost“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading