RAKIĆ SA PREDSTAVNIKOM NATO: Bezbednosna situacija na Kosovu jako krhka (FOTO,VIDEO)
Foto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčeom Džoanuom kome je rekao da je bezbednosna situacija na Kosovu jako krhka i da zato moraju da se ulože veći napori da ne doće do eskalacije.

On je istakao da Srbi na Kosovu nikada nisu bili deo problema, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

"To je u ovim trenucima najmanje što nam treba. KFOR mora i dalje ostati jedini garant mira i stabilnosti na ovim prostorima", rekao je Rakić.

Rakić je kazao da svi naredni koraci koji budu preduzimani moraju biti u koordinaciji sa predstavnicima srpskog naroda, jer jedino tako može doći do najboljeg rešenja za probleme koji danas jako zabrinjavaju srpsku i ostale nevećinske zajednice.

"I danas ističem da jednostrani potezi mogu dovesti do nesagledivih posledica koje možemo sprečiti isključivo što hitnijim sprovođenjem dogovorenih sporazuma i formiranjem Zajednice srpskih opština", kazao je Rakić.

On je istakao da Srbi na Kosovu nisu nikada bili, niti će biti deo problema, ali da moraju da se poštuju njihova osnovna ljudska prava.

"Uvek smo bili deo rešenja, zato Vam i danas kažem da pruženu ruku saradnje niko ne treba da zloupotrebi", naglasio je ministar Goran Rakić.

Sastanak je održan posle krizne situacije u Štrpcu kada su upali pripadnici ROSU i to na dan mesne slave, Ivanjdan.

 

 

Komentari (0)

Loading