KOSOVSKA POLICIJA SE OGLASILA POVODOM HAPŠENJA MLADIĆA IZ BEOGRADA Sumnja da je "raspirivao mržnju"
Printscreen

Tokom skupa na Gazimestanu jedan državljanin Srbije je priveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je podsticao i raspirivao mržnju, saopštila je Policija Kosova.

Takođe, desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima "koji izazivaju mržnju", zabranjen je ulazak na Kosovo.

Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem.

U okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, kako je saopšteno, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili deset srpskih državljana. 

"Prilikom kontrole u ​​prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete", navodi se u saopštenju.

Inače, kakve su to majice i natpisi bili vidi se u priloženoj fotografiji. Natpisi "veseli se, srpski rode", zatim oni posvećeni Njegošu....

Tokom obeležavanja 633. godišnjice Kosovske bitke, na Gazimestanu je danas uhapšen Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, a pripadnici Kosovske policije su ovom mladiću, koji je bio go do pojasa, stavili lisice na ruke i odvezli su ga džipom u pravcu Prištine.

Kako saznaje Kosovo onlajn, Nikola je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Gazimestan da bi prisustvovala obeležavanju Vidovdana.

Ekipa Kosova onlajn je saznala od policajaca koji su bili na Gazimestanu, da Nikola nije imao lična dokumenta kod sebe u momentu privođenja.

Ipak, drugovi iz grupe sa kojom je doputovao, pokazali su policiji Nedeljkovićevu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta.

O daljem postupku, kako kažu pripadnici policije, odlučiće tužilac.

KOSOVSKA POLICIJA SE OGLASILA POVODOM HAPŠENJA MLADIĆA IZ BEOGRADA Sumnja da je

 

 

Kosovo online

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading