LAŽNI PREMIJER PRIZNAO DA JE I LAŽNI VETERAN Kurtija razapinju: Vodi specijalni rat!
EPA

"Postoje lažni veterani, treba srediti spiskove. Aljbin Kurti je takođe lažni veteran. Priznao je to na sastanku sa veteranima. Kurti želi da njegov anti-OVK diskurs pobedi. Želi da ima slobodu da pomera minimalnu platu, bez vezivanja za veterane. On će napraviti podelu u društvu. Ono što sam videla je da su veterani veoma umorni od ovakvog pristupa", rekla je Kuči.

Prema njenim rečima, Kurti i Samoopredeljenje pokušavaju da naprave podelu između veterana.

Kurit: Srbija da se izvini, mir je ugrožen! - Alo.rs

"Ovo je specijalni rat protiv veterana. Za Kurtija je važno da bude njegovo objašnjenje za rat, za mir i za istoriju. Kurti je rekao da ćemo se otarasiti lažnih veterana. Došlo je do razlaza, linča za veterane. Cilj je bio da se boračka penzija odvoji od minimalne zarade", izjavila je Kuči.

Kuči je naglasila da se SDP zalaže za sređivanje boračkih spiskova i za formiranje istražne komisije, ali da je pravo na strani veterana.

Istakla je povodom jučerašnjeg hapšenja Dardana Molićaja da je to drugi put da je uhapšen uz kršenje zakonske procedure i dodala da događaj postaje ozbiljniji kada se vidi da su Mollićaja i njegove saučesnike uhapsili i pretukli policajci u civilu.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula istragu imovine Aljbina Kurtija - Alo.rs

"Postoje tri nivoa: pozivi, viša sila i na kraju nalog za hapšenje. Rečeno im je da su dobili telefonske naloge za hapšenje. Učinili su to danas na protestima, pošto je i sama policija saopštila da je planirano da bude uhapšen u okviru protesta. To je drugi put da je Dardan Mollićaj uhapšen uz kršenje zakonskih procedura", rekla je Kuči.

Kuči je rekla da je policija upotrebila silue prilikom Mollićajevog hapšenja, kritikujući hapšenje u službi civilnih policajaca.

"U trenutku kada smo se odvojili od veterana, 30 ljudi nas je opkolilo da uhapsi Dardana Mollićaja. Nema smisla da nas policija u civilu hapsi. Svi koji su započeli hapšenje i udarce su bez uniformi. Ne postoji zakon na svetu koji vam dozvoljava da odete kao policajac u civilu i uhapsite nekoga. Ima policajaca koji su koristili nasilje i koji sve vreme šire Svećljine objave na društvenim mrežama. Ova policija se politizuje i Kosovo postaje policijska država. Ne sumnjam da se ova vlast izuzetno plaši opozicije i otpora vlasti", rekla je Kuči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading