LAŽNI PREMIJER PRETI Kurti: Srbija da se izvini, mir je ugrožen!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da Srbija treba da se izvini za "zločine koje je počinila na Kosovu tokom rata" kako bi došlo do pomirenja, prenosi Koha.

Na Balkanskoj liderskoj konferenciji "Mir, bezbednost i razvoj na Zapadnom Balkanu" koju je organizovala Univerzalna mirovna federacija, Kurti je rekao da zločini Srbije na Kosovu nikada ne treba da se zaborave i da treba da se traži pravda.

Srbima nije dozvoljeno da obeleže slavu u Mušutištu - Alo.rs

"Sve bi bilo drugačije da politički i vojno-policijski šef Beograda nije nametnuo agresivnu i genocidnu politiku prema Albancima. Kao rezultat toga, Srbija je nastavila da čini zločine koji su naneli štetu oba naroda i izazvali tragediju i humanitarnu katastrofu koju nikada ne smemo da zaboravimo, već da tražimo da pravda bude zadovoljena i da dođe do izvinjenja i priznanja zločina kako bi se došlo do pomirenja", rekao je Kurti.

Petković osudio nove napade na Srbe na Kosovu i Metohiji - Alo.rs

Lažni premijer je rekao da su krhki sadašnji mir i trajni mir u perspektivi i danas ugroženi tendencijama ka zamrznutom sukobu, ka sveobuhvatnom blokiranju procesa normalizacije, razvoja, demokratizacije, približavanja, saradnje i integracije i to sve zbog "revanšističkog i retrogradnog poduhvata". 

"Naš narod je željan bezbednosti i pravičnog i inkluzivnog razvoja", rekao je Kurti. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Bojana

11.06.2022 19:04

Svi smo svedoci ko je cinio zlocine i na cijoj zemlji

nikita petrovic

11.06.2022 20:05

svako ko se opredeli da postane i bude politicar nosi karaktere psiho patogenih struktura svest individualno covek nije jos dostigao nivo da politikanstvo bude uklonjeno

Dragi

11.06.2022 20:32

Dali veruješ u ono što pričaš istina je sasvim drugačija nisu Srbi matretirali i pljačkali Albance nego Albanci Srbe ni grobovi (mrtvi) nemaju mira sve ste spomenike porušili da bi izbrisalo trag da je to kolevka Srbije doseljavali ste se iz Albanije a proterali 250000 Srba Koliko Srba živi sada u Prištini a koliko je živelo pre rata kako vas više nije sramota da lažete vi ste obična divlja horda