"SADA ĆETE VIDETI ŠTA MOŽE SRBIJA" Vučić: Kreće velika diplomatska ofanziva za poništavanje kosovske "nezavisnosti"
Foto: Alo.rs

Vučić je naveo da će to biti odgovor Beograda Prištini na kršenje Vašingtonskog sporazuma koje je učinjeno zahtevom za prijem tzv. Kosova u međunarodne institucije.

- Tu je i pitanje ulaska u međunarodne institucije tzv. Kosova. Nemačka je podržala njihovo nastojanje za ulazak u Savet Evrope, a oni  su naš najvažniji partner. Mi ne možemo sebi da pucamo u nogu i govorimo o tome šta će biti. Mislim da treba postupiti racionalno, ali ćemo odgovoriti na to prvog dana sa zvaničnom potvrdom da su prekršili Vašingtonski sporazum - konstatovao je Vučić.

- Kažete da više ne važi? Tog dana ćemo vam pokazati šta je odgovor nezavisne Republike Srbije, a zatim kreće dalji rad na poništavanju kosovske "nezavisnosti". Neka to imaju u vidu jer imaju velike sile kao svoje zaštitnike. Ma koliko da smo mali, naš odgovor biće mnogo snažniji nego što misle i neće se ticati oružja niti saopštenja već snažne diplomatske ofanzive i mi ćemo pokazati zube. Tiče se politike, diplomatije i ničeg drugog" - najavio je predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading