"Hašim Tači je pokušao da me ubije tri puta"
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Redžepi, koja živi i radi u Hrvatskoj, rekla je za portal da na Kosovu ona nema nikakav autoritet, kao i da je pre svih shvatila ko je Hašim Tači.

"Tri puta je pokušao da me ubije bivši predsednik Kosova koji je sada u Hagu. Naravno da sam shvatila pre velike većine ko je Hašim Tači, pa sam ih upozorila 2017. velikim postom: 'Ako vi ovog čoveka izaberete za predsednika države (misleći na Hašima Tačija) znajte da ćete imati na Kosovu situaciju Luja IV.: Država – to sam ja'. I to se pokazalo. Zašto su baš njih trojica u Hagu? Tači, Veselji, Seljimi? Zato što su opstruirali rat na Kosovu, a ne jer su počinili ratni zločin. A u Hagu se terete za ubijanje Albanaca, što naravno jeste tačno. Sramotno je kako će oni biti prvi u Hagu kojima se sudi za ubijanje vlastitih sunarodnika", rekla je Redžepi.  

Ona je rekla i da je većina kolega u Hrvatskoj smatra desničarkom, ali da ne zna zbog čega.

"Neka to oni odgovore. Ali da sam bezslovno podržavala samostalnost Hrvatske i Kosova – jesam, ali to nema nikakve veze s desnicom. Jugoslaviju su srušile sve strukture SDB-a i KOS, u međusobnom dogovoru, jer im je obećan najveći deo plena u svakoj od država bivše Jugoslavije", rekla je, između ostalog Redžepi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading