PREMIJERKA BRNABIĆ Odluka Prištine sramotna, pitaću zvaničnike EU o tome
Printscreen

Brnabiće je navela da će to biti jedna od tema razgovora tokom njenog boravka u Briselu, 25.janaura

"U Briselu ću učestvovati na Savetu za stabilizaciju u pridruživanje, u okviru pretpristupnih pregovora, a imaću sastanke i sa zvaničnicima EU. Pitaću ih iza zatvorenih vrata šta nameravaju s obzirom na zabranu Srbima da učestvuju u glasanju na referendumu", rekla je Brnabić.

Premijerka je ponovila da je odluka kosovskih vlasti "skandalozna i sramotna", ali i da ne razume ni strane partnere, međunarodnu zajednicu, ni EU, ni zemlje Kvinte, koje samo kažu da su učinili sve što su mogli.

"Uskratili ste Srbima na KiM osnovno pravo i verujem da će ovo imati dalekosežne posledice. To zavisi od toga kako budu pristupili izborima 3. aprila, ali to će svakako biti na dnevnom redu svih naših sastanaka sa njima ubuduće", rekla je Brnabić i dodala da će posledice svakako biti političke, jer Srbija uvek čuva mir i stabilnost.

Ona je navela i da je na Beogradu da se bori sa Srbima sa Kosova do konačne pobede, a na pitanje koji su dalji koraci, odgovorila da će se to videti u dogovoru sa Srbima sa Kosova, a svakako će, ponovila je, ti biti i jedna od tema njene posete Briselu 25. januara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zeko

18.01.2022 14:37

ajde.. kosovo je srbija, pa neka i alobanci ucestvuju na nase izbore a ne samo srbi. srusimo se vikati kosovo je nasa ali realnost nas ne daje da uradimo sta hocemo