UGLEDNI RUSKI LIST "PRAVDA" PIŠE DA IMAMO JAKA LEĐA Putin spreman da pošalje avijaciju Srbima na Kosovu i u RS
Alo/ Ilustracija

Ovo piše ugledni ruski list "Pravda", koji redovno prenosi zvanične stavove Kremlja, navodeći da je Putin potpuno odlučan da zaštiti Srbe i Srbiju.

" Vladimir Putin je poznat po netrivijalnim rešenjima. Videćemo kako će sve pomoći Republici Srpskoj. Rusija je, da se podsetimo, držala vazdušno - desantni bataljon u Bosni u sastavu međunarodnog mirovnog kontigenta, u gradu Ugljevik. Taj bataljon potom je preraspoređen u Prištinu u noći između 11. i 12. juna 1999. godine, što je potom omogućilo raspoređivanje ruskog mirovnog kontigenta na Kosovu", napisao je ruski novinar Dmitrij Sudakov, koji ističe da bi novo raspoređivanje ruskih trupa na Balkanu mogao biti Putinov odgovor na situaciju u BiH i na sve češće pozive zapadnih diplomata da NATO pošalje dodatne snage u Bosnu.

Na ove informacije panično je juče reagovao lider SDA Bakir Izetbegović, rekavši da se nada da do "ruskog desanta" neće doći.

- Još nam samo treba da Rusi dođu na jedan takav način u BiH. Ruske vojne snage u BiH mogu doći samo u sklopu Eufora i u sladu sa onim što bi bilo dogovoreno u Predsedništvu BiH. U suprotnom , neće biti dovoljno uvesti sankcije Miloradu Dodiku, potrebno je uraditi i znatno više - kazao je Izetbegović.

Lider Srba u RS Milorad Dodik ističe da je Izetbegović ideolog velikomuslimanskog nacionalizma.

- Priča o funkcionalnoj BiH jeste samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu. Njihova logika jeste da svi koji se sa tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Izetbegović poziva SAD da upotrebe nešto ubedljivije protiv RS od sankcija - upozorava Dodik.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading