NASTAVLJAJU POLITIKU MRŽNJE Novi incident na KIM, grafit UČK u selu Binač
Printscreen

Ispred škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ocenila novi incident kao sramni čin koji veliča "terorističku jeku negativne kampanje" protiv srpskog naroda i njihove imovine na Kosovu i Metohiji.


Ovaj sramni čin, koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu, navodi kancelarija u saopštenju.

Ukazuju i da ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, "trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji".

"Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine. Govor mržnje koji generiše nasilje na delu", navodi Kancelarija.

Ističe i da pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading