KRIVOKAPIĆ NI PRSTOM DA MRDNE Risto Jovanović trune u kazamatu lažne države!
Foto: Printscreen

Vlada je odmah nakon hapšenja, dala garancije za Jovanovića, oglasili su se sa par saopštenja, i sve je ostalo na tome. Tzv. Kosovo koje su odavno priznali, nije uvažilo Crnu Goru, a Jovanović je ostao u pritvoru nakon što je uhapšen na Gazimestanu na Vidovdan, 28. juna.

Juče je Demokratski front prozvao vladu CG ovim povodom, nakon čega su se i oglasili iz Ministarstva vanjskih poslova i poručili da "rade sve da zaštite prava Jovanovića takom sudskog procesa". Naveli su i da komuniciraju sa "nadležnim" sa tzv. Kosova i da se nadaju skorijem rešenju. Ipak, ako se ovako nastavi, rešenje neće biti povoljno jedino sa Jovanovića, jer čini se da institucije tzv. Kosova ne sarađuju u potpunosti.

Podsetimo, nakon hapšenja Jovanovića na Gazimestanu zbog navodnog izazivanja razdora i netrpeljivosti, oglasio se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je 29. juna koji je naveo da se diplomatija Crne Gore uključila u slučaj hapšenja crnogorskog državljanina na Kosovu i Metohiji, i sve je ostalo na tome.

Krivokapić je naveo da je od prištinskih vlasti traženo da saopšte da li su i zašto uhapsili crnogorskog državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela, odmah bude pušten na slobodu, a odgovor dobio nije.

Nakon toga, premijer se nije oglašavao, a bilo je reči da se ministar Radulović sastao sa samozvanom ministarkom "spoljnih" poslova lažne države Donikom Gervalom. Do sada nije poznato šta se dešavalo na sastanku, a Radulović je samo poručio da se ne politizuje ovaj slučaj.

Nažalost, izgleda da ministar nije mnogo postigao na ovom sastanku čim je Apelacioni sud u Prištini 9. jula odbio žalbu Jovanovićeve advokatice.

Ona je saopštila da je sudu dostavila izjave svedoka i osoba koje su sve vreme bile pored Jovanovića na Gazimestanu i koje jedine imaju neposredna saznanja o tome da li je on izgovarao ono što mu se stavlja na teret.

Država Crna Gora je u ovom slučaju pokazala nemoć, a albanske odmetničke institucije na Kosovu i Metohiji nisu uvažile zahteve crnogorske strane, pa Risto Jovanović ostaje i dalje u zatvoru u severnom delu Кosovske Mitrovice.

Njegovu porodicu u Podgorici niko od nadležnih, sem lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, nije posetio.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading