HRABRI DEČACI KOPAJU KANALE KAKO BI MOGLI DA SE OKUPAJU Braća Danijel i Jovica sa Kosmeta imaju samo jednu želju (VIDEO)
Foto: Printscreen

Danijel (12) i Jovica (14) Miljković su braća i najbolji drugovi koji žive u selu Grizime nadomak Kosovske Kamenice. Uprkos tome što im dani prolaze u seoskim poslovima i čuvanju stoke, ova dva dečaka su nasmejana i srećna, jer za igru imaju barem jedan drugog.

Pre dve godine ostali su bez oca, a u kući žive sa još 11 članova porodice. Sve poljoprivredne i stočarske poslove su brzo savladali, zajedno sa bratom Dejanom pomažu majci, brinu o porodici i žele da ostanu na svom imanju, a kada ih je ekipa humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje” posetila pronašla ih je na brdu iznad kuće kako kopaju mali kanal.

Nije to bio deo igre, već rutina koju dečaci ponavljaju nekoliko puta nedeljno, kako bi povezali cevi i sproveli vodu za kupanje i pranje veša do kuće.

– Ja bih voleo bicikl, i on isto – govori jedan od dečaka pokazujući na svog brata, kada su ga pitali šta mu je najveća želja.

Komentari (1)

Loading
Миомир

06.06.2021 20:07

Ја се надам да има добрих људи у нашој Србији да помогне породици ових сјајних дечака и да им се обезбеди све што им је неопходно за живот достојног човека. Сви заједно за њихово добро, срећу и радост. 🇷🇸 Живела Србија🇷🇸живело Косово и Метохија 🇷🇸и сви Срби ма где били🇷🇸.