"Aljbine, što premijerki Brnabić niste rekli ko je činio zločine?"
Tanjug/Slobodan Miljević

 

Kako piše prištinski list Koha ditore, poslanik PDK Abelard Tahiri upitao je Kurtija zašto nije imao hrabrosti da premijerki Srbije Ani Brnabić kaže ko je činio zločine.

"Objasnili ste nam mape, stavljajući Kosovo u 'ram' zločina. Još jednom vas pitam, ko su ratni zločinci u Republici Kosovo koji bi trebalo da napuste institucije", pitao je on Kurtija koji je u više navrata rekao da svi koji su činili zločine na Kosovu ne bi trebalo da budu u institucijama.

Poslanica Ariana Musliu-Šoši upitala je Kurtija šta on zapravo želi da postigne dijalogom sa Srbijom, dok je poslanik Time Kadrijaj podsetio kosovskog premijera da je pre izbora govorio da je uvođenje reciprociteta Srbiji samo pitanje dana kada bude izabran.

"Vaš pokret Samoopredeljenje je na tome insistirao, a sada ste se uvalili u fotelje. To ima samo jedan epilog - hipokriziju prma građanima. Dani i nedelje su prošli, gospodine Kurti, više od dva meseca gospodine Kurti a mi i dalje nemamo reciprocitet", kazao je Kadrijaj.

EPA/KENZO TRIBOUILLARD

 

 

Premijer Kosova je rekao je pred poslanicima u Skupštini Kosova rekao da se kosovska vlada zalaže za uspostavljanje reciprociteta prema Srbiji i naglasio da je potrebno vremena za tako nešto, prenosi Kosovo onlajn.

"Dakle, potrebno nam je vreme da uspostavimo reciprocitet. Reciprocitet nije mera osvete, nego princip, koji izvire iz principa ravnopravnosti i uvešćemo ga kada budemo dobro pripremljeni za njegovu realizaciju. Nekome se neće svideti, ali mi ćemo to učiniti", rekao je Kurti.

On je i istakao da ne veruje da "među bivšim pripadnicima OVK ima ratnih zločinaca", dodavši da je Srbija jasno shvatila njegovu izjavu datu u Briselu, vezanu za ratne zločince.

"Samo pojedinci na Kosovu nisu razumeli moju izjavu. Verujem da ratnih zločinaca nema samo samo u Srbiji, ima ih i na severu, BiH, možda i Crnoj Gori, ja tamo nisam govorio o državama, nego o regionu. Opozicija ne zna da kritikuje, nego samo kleveće".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading