Vesić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

- “Mi razgovorima sa našim susedima o našoj krivici i oni nam opraštaju”, reče Rot danas u Beogradu govoreći o Nemačkoj. Srbija nije sused Nemačke, pa nismo privilegovani, ali mogao je Rot da poseti Šumarice u Kragujevcu gde su nemački nacisti streljali sedam hiljada nevinih ljudi, među kojima i odeljenje đaka. Ili da poseti moje Kraljevo gde su nacisti “koji su govorili nemački” ubili šest hiljada nevinih ljudi - saopštio je vestić na svom X (Tviter) nalogu.

- Možda da se prošeta do Pančeva gde je Vermaht u aprilu 1941. godine ubio 36 nevinih Srba. Da nam objasni kako je to nemački sud i reformisano i denacifikovano pravosuđe u njegovoj zemlji šezdesetih godina oslobodilo nacističke ubice iz Pančeva, iako postoje slike i video-snimci kao dokaz. Ali mi nismo susedi - istakao je Vesić.

Ministar Vesić kaže da bi Rot pre nego što deli lekcije mogao makar da položi cvet kao što je naš predsednik učinio u Srebrenici:

- Da pokaže da brine i za srpske žrtve kako brine o žrtvama suseda. Da makar položi cvet kao što je naš predsednik učinio u Srebrenici. Pa potom da nam deli lekcije.

- Ako je njemu teško neka zamoli nemačku ambasadorku da poseti Šumarice - zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading