Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Tanjug

Sve ih prenosimo u celosti

Poštovani predsjedniče Aleksandre Vučiću,


U ovom aktuelnom trenutku, kada se vodi odsudna bitka za osnovna prava, stabilnost, miran i dostojanstven život srpskog naroda u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji, a posebno na zavjetnom dijelu Srbije Kosovu i Metohiji, izražavamo čvrstu podršku opštine Novo Goražde Vašim naporima usmjerenim na zaštiti interesa srpskog naroda sa obje strane Drine.

U Vašoj ljudskoj, institucionalnoj i pravnoj borbi za Republiku Srpsku i Srbiju, zaslužujete apsolutnu podršku srpskog naroda, jer ste u mnogobrojnim izazovima pokazali da iza Vaših riječi i dijela ostaje veliki trag.

Srpskom narodu sa područja Goražda koji je tokom ratnih devedesetih godina doživio progon sa vjekovnih ognjišta teško padaju pokušaji da nam se stavi žig genocidnog naroda. Naš narod okupljen oko opštine Novo Goražde i pored velikih ljudskih gubitaka, velikog broja raseljenih diljem svijeta, uništenih crkava, grobalja,.... pruža ruku pomirenja našim komšijama bošnjacima uz poziv da svi poštujemo svačije žrtve i da mi nismo agresori, jer ovdje živimo vijekovima, o čemu svjedoče mnogobrojni hramovi kao što je naša crkva Svetog Georgija, koja je izgrađena prije dolaska Osmanlija na ovo područje.  

Srpski narod goraždanskog kraja izražava punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje prava i dostojanstva srpskog naroda.

Ovim putem, pozivam sve one koji vode porijeklo iz opštine Goražde i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 02. juna, u Srbiji podrže listu `Aleksandar Vučić-Srbija sutra`.


Živjela Republika Srpska i Srbija!

 Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković

Podrška Vučiću

Alo

 

 

Vaša ekselencijo, predsjedniče Republike Srbije, uvaženi gospodine Aleksandre Vučiću,

Decenije borbe našeg naroda nisu bile dovoljno da se oslobodimo malicioznih uticaja pojedinih centara moći. Degutantno je bilo gledati izaslanstva pojedinih država koje smo smatrali prijateljskim i bratskim kako su se stavile na sumnjivu stranu istorije i izglasavanjem tvz. rezolucije o Srebrenici produbili pođele u BiH i šire. Pokušavaju se prebrojavati krvna zrnca, broj suza i oplakanih žrtava, svoditi računice i prikazivati nečije unesrećene više unesrećene od drugih.

Bili smo svjedoci hrabre borbe Vašeg tima u lobiranju protiv tzv. rezolucije mjesecima prije njenog izglasavanja, a i viđeli smo Vaš nastup u danu koji je samo zatalasao i povampirio neke duhove prošlosti.

Sve ovo što se dešava na međunarodnoj sceni u vezi s Kosmetom i Republikom Srpskom, kao i mnogobrojne međunarodne ucjene i pritisci da se odreknemo sami sebe, neće u konačnici uroditi plodom, a da treba da se mi dogovoramo o rješenjima kao narodi u BiH - trebalo bi da shvate svi. To ste uvijek i naglašavali - da priznajete dejtonsku Bosnu i Hercegovinu, sastavljenu od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Naš srpski narod želi mir i stabilnost i mi dobro znamo da mir, sloboda i stabilnost nemaju alternativu. Vi i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imate čvrstu saradnju i činite sve da se taj mir i stabilnost očuvaju, mada neki drugi žele spinovanjem da to prikažu kao uzurpaciju napretka i razvoja ovog dijela Balkana.

Drina jeste granica na karti, ali je ona kičma koja spaja dva krila jednog istog naroda. Zato su nas toliko pogodile i teško nam pale riječi određenog broja političara iz Srbije na račun srpskog naroda iz Republike Srpske kao neke provincije i građana nižeg reda.

Poštujući sve narode u Bosni i Hercegovini, i one iz reda konstitutivnih i reda manjinskih, i one svih vjera i one koji nisu religiozni, i one koji nam dolaze u goste, kao načelnik pozivam sve bh. načelnike i gradonačelnike da u svojim lokalnim zajednicama radimo na prosperitetu svih stanovnika, a Vama želim svako dobro od Boga i dajem punu podršku za miroljubivi kurs.

Srbija je bila, jeste i biće predvodnik i motorni pogon svih država s prostora bivše Jugoslavije.

Pozivam sve Fočanke,Fočake i narod Republike Srpske i Srbije s pravom glasa da izađu na predstojeće izbore i daju podršku Predsjedniku Vučiću i njegovoj listi.

Živjeli mir, jedinstvo i sloboda!


Načelnik opštine 
Milan Vukadinović, dipl. ing. el

 

Podrška Vučiću

Alo

 

Poštovani predsjedniče A. Vučiću


Poznato nam je da u dužem periodu predvodite Srbiju putem stabilnog mira i ekonomskog i društvenog napretka, a svaki napredak Srbije prija srcu i duši i razumu nas u Republici Srpskoj i širom srpskog svijeta.

Poznato nam je da u ovom vremenu hrabro i odlučno vodite tešku političku borbu za koju smo mislili da je završena.

Želimo da znate da razumijemo i visoko cijenimo vaše poznavanje aktivne geo- političke situacije i odnosa, posebno stanja i odnose u regionu pa i u Republici Srpskoj i BiH.

Cijenimo Vaše mišljenje, pravilne procjene hrabrost i odlučnost kojom svjedočite i prenosite istinu o Srbiji i srpskom narodu. Ponosni smo na to prijateljstvo koje gradite i njegujete.

Nas ovamo, Vaš primjer napaja novom snagom i ponosom pa želimo da Vam uputimo iskrene izraze naše podrške poštovanja i zahvalnosti.

Nama u Ljubinju, koji smo sticajem poznatih istorijskih okolnosti ostali na rubu srpstva i pravoslavlja, potpuno je jasno da smo kao narod opet na udaru starih neprijatelja, iz vremena građanskog rata 90. -ih godina i iz dva svjetska rata.

I kada smo bili sigurni da nas više nikakvim zlom ne mogu iznenaditi, oni su prevazišli sebe.

Hoće silom što ne ide pravom, hoće da našu krivicu što smo branili svoje pravo na život i opstanak na ognjištu dopišu sramnu etiketu genocida, sa poslijedicama koje se ne daju ni predvidjeti

Zbog svega navedenog  pozivam sve Ljubinjce,Hercegovce i građana Republike Srpske koji žive u Srbiji da podrže listu Aleksandar Vučić -Srbija sutra.

S vjerom da jesmo i ostajemo na istoj strani,živela Srbija,živela Republike Srpska


S poštovanjem,

Načelnik opštine Ljubinje

Stevo Drapić

Podrška Vučiću

Alo

 

Popštovani Predsjedniče,

U svoje lično ime i u ime građana Berkovića, ovim putem, želim da Vam pružim bezrezervnu podršku  na predstojećim lokalnim izborima u  Republici Srbiji.
Ovim putem pozivam sve one koji vode porijeklo iz opštine Berkovići, Hercegovine i Republike Srpske, a imaju pravo glasa u Srbiji, da na nedeljnim izborima 02. juna, u Srbiji podrže listu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra".

Srbi iz Berkovića i Srbi iz Republike Srpske sa nadom gledaju u napredak koji je Srbija napravila, smatrajući da će te uz postignuti napredak i dalje uspješno biti zaštitnik svih Srba, gdje god oni živjeli.

Primite bratske pozdrave iz srpske Hercegovine i naroda Berkovića.

                                                                                                                            Načelnik Nenad Abramović 

Podrška Vučiću

Alo

 

Pismo podrške predsedniku Vučiću je uputio i načelnik opštine Čajniče

 

podrška

Alo

 

 

 

                                                                                                                         
                                                                                                                           

                                                                                                                    

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (51)

Loading
Lela

30.05.2024 12:21

Vucicu podrska puno znaci. Zivela Republika Srpska!

Petar

30.05.2024 12:22

Izadjite i glasajte listu Aleksandra Vucica. Zivela Srbija!

Janja

30.05.2024 12:22

Ovo je pokazatelj podrške predsedniku Vučiću iz Republike Srpske i ojačati veze između Srbije i RS.

Milkica

30.05.2024 12:23

Svaka čast i hvala na podršci Vučiću.

Maki

30.05.2024 12:23

Pisma podrške predsedniku Vučiću iz Republike Srpske ukazuju na duboku vezu i prijateljstvo između srpskog naroda širom regiona, što može doprineti jačanju stabilnosti i saradnje.

Danica

30.05.2024 12:24

Predsednik ima veliku podršku. Drugog juna do ubedljive pobede!

Cica

30.05.2024 12:24

Ova podrška može dodatno učvrstiti veze između Srbije i Republike Srpske, stvarajući pozitivnu atmosferu za dalju saradnju i razmenu ideja.

Nena

30.05.2024 12:25

Pisma podrške iz Republike Srpske mogu biti podsticaj predsedniku Vučiću da nastavi sa svojim naporima u unapređenju odnosa i saradnje među srpskim narodom i regionom.

Vaki

30.05.2024 12:26

Ova podrška predstavlja važan signal o solidarnosti među srpskim narodom i može ojačati političke veze između Srbije i Republike Srpske, što je ključno za stabilnost i prosperitet regiona.

Tara

30.05.2024 12:26

Nas predsednik je i zasluzio ogromnu podrsku.

Humus

30.05.2024 12:26

Braća iz Republike Srpske podržavaju pravog čoveka. Pa nisu ludi da podršku daju ovim autošovinistima i neoustašama ranga Dinka Gruhonjića.

Anna

30.05.2024 12:27

Pisma podrške iz Republike Srpske potvrđuju duboko ukorenjenu podršku predsedniku Vučiću

Tina

30.05.2024 12:33

Za Srbiju je najvažnije da sačuva mir i stabilnost.

Ana

30.05.2024 12:39

Vucic je drzavnik koga svugde postuju i cene!

Zora

30.05.2024 12:40

Svaka podrska Vucivu, je u ovim danima potrebna.

Goga

30.05.2024 12:41

Zahvaljujuci svojoj mudroj politici,Vucic je svugde cenjen i postovan!

Ivan

30.05.2024 12:42

Politika Aleksandra Vučića je jedina ispravna politika

Miki

30.05.2024 12:42

Vucic je pre svega odgovoran i posvecen drzavnik koga svi postuju!

Rade

30.05.2024 12:43

Svi Srbi i iz regiona i iz Srbije su za Vučića

Mirko

30.05.2024 12:43

Vucic ima veliko postovanje naroda i ogromnu podrsku!

Ćira

30.05.2024 12:44

Politika Aleksandra Vučića je garant stabilnosti

Caca

30.05.2024 12:44

Nas bratski narod koji mnogo ceni i postuje Vucica!

Ceca

30.05.2024 12:45

Svojim upornim i odgovornim radom,Vucic zasluzuje svu podrsku naroda!

Uroš

30.05.2024 12:47

Srbi iz Republike Srpske naročito cene Vučića

Hana

30.05.2024 12:47

Odgovoran i pre svega ozbiljan i mudar drzavnik koga svi cene i postuju!

Mila

30.05.2024 12:47

Brojna podrska koja dolazi sa svih strana govori cinjenica da Srbija ima Predsednika za ponos

Saša

30.05.2024 12:48

Vučićeva posvećenost zaštiti interesa srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji zaslužuje pohvale, jer se radi o kontinuiranoj borbi za prava i dostojanstvo

Maja

30.05.2024 12:49

Srbi su Srbi bez obzira gde se nalazili, treba svi da se drzimo zajedno.

Nena

30.05.2024 12:49

Narod zna da na Vucica uvek moze da se osloni,zbog toga ga svi postuju i cene!

Mira

30.05.2024 12:50

Isticanje ruke pomirenja koju srpski narod pruža svojim komšijama Bošnjacima u ovim pismima je znak želje za mirnim suživotom i međusobnim poštovanjem, što je izuzetno važno za stabilnost regiona.

Sajlo

30.05.2024 12:52

Vidi narod da predsednik radi posteno i vredno.

Ана

30.05.2024 12:57

Велика подршка за листу Александар Вучић!

Ilija

30.05.2024 12:57

Aleksandar Vučić pokazuje odgovorno liderstvo u teškim vremenima