Glasačka kutija
Foto: Alo/Alo! / V. Marković

Na osnovu 100 odsto obrađenih rezultata sa svih biračkih mesta u gradu Beogradu, izborna lista broj 1 ALEKSANDAR VUČIĆ - Beograd ne sme da stane dobila je 49 mandata, izborna lista broj 3 SRBIJA PROTIV NASILJA - DOBRICA VESELINOVIĆ - prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ dobila je 43 mandata, izborna lista broj 5 DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA BEOGRAD dobila je sedam mandata, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić nakon što su izbori u subotu ponovljeni na tri biračka mesta u Beogradu.

Izborna lista broj 13 MI-GLAS IZ NARODA, Aleksandar Jerković dobila je šest mandata, a izborna lista broj 2 IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, TOMA FILA-GRADONAČELNIK BEOGRAD dobila je pet mandata, precizirao je Lukić.

On je istakao da su u Beogradu sva tri biračka mesta na kojima se sprovodilo ponovno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda zatvorena u subotu u 20 sati, a da je glasanje proteklo u miru i u skladu sa zakonom, saopšteno je iz GIK-a.

Podsećamo, juče su na 35 biračkih mesta održani ponovljeni izbori. Glasalo se i na tri biračka mesta za Skupštinu grada Beograda.

I predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je lista "Srbija ne sme da stane" ostvarila ubedljivu pobedu na svim biračkim mestima kako na republičkom, tako i na gradskom nivou.

Izlaznost na republičkom nivou se kretala oko 43 odsto, što predstavlja visoku izlaznost za ponovljene izbore, rekao je on, dok je na nivou grada Beograda iznosila nešto manje od 40 odsto. Ponovljeno glasanje održano je na Novom Beogradu i na Bežanijskoj kosi, gde je lista "Srbija ne sme da stane" takođe ostvarila ubedljivu pobedu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading