siniša mali
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Sve što je Nikezić hteo da zna, ali nije smeo da pita
U utorak uveče u studiju RTS-a gostovao sam u emisiji "Reč na reč" sa, izmedju ostalih, Dušanom Nikezićem, potpredsednikom Djilasovog SSP-a.
Slabo me šta tada pitao, a bio sam raspoložen da odgovaram, ne znam zašto. Ipak, dva dana je trebalo da se Nikezić seti šta bi mi zamerio.
Ili mu samo nedostaje pisanje pisama. Elem, nije mi teško da mu još jednom objasnim - predstavnici naše liste su u svakodnevnoj komunikaciji sa gradjanima Srbije tokom svih ovih 12 godina, ne samo u kampanjama, tako da odlično znamo šta muči naše gradjane, kako žive, šta im je potrebno, šta priželjkuju.
Da ih je Vaš šef bilo šta od toga pitao pre 2012. godine, isto bi saznao i možda biste bar probali za njih nešto da učinite. Ovako, zanimalo ga je samo kako da na svoje račune prebaci 619 miliona evra.
Mogli ste da pitate i 500.000 ljudi koji su ostali bez posla kako žive.
Mogli ste da pitate i penzionere kako su živeli sa penzijama od 204 evra.
Mogli ste da pitate gradjane koliko one Vaše pavlake mogu kupiti i da li još nešto preko ostaje za život i školovanje dece od onih plata od 330 evra.
Mogli ste da se zapitate zašto u Srbiju ne dolaze investitori, zašto je iz Srbije čak i MMF pobegao.
Mogli ste da se zapitate bar kako da izgradite neki kilometar auto-puta, kako da izgradite bar neku novu bolnicu, školu...
Bar 619 miliona pitanja bih sad mogao da Vam pobrojim koja niste postavili ni sebi ni gradjanima.
Jer vas nije zanimalo.
Danas je kasno za ta Vaša pitanja jer smo u prethodnoj deceniji sve odgovore već dali.
I kako povećati plate na današnji prosek od 840 evra, i kako povećati penzije na 390, i kako držati kurs stabilnim, i kako kontinuirano povećavati primanja građana ne bi li rast držali iznad nivoa inflacije, i kako otvoriti pola miliona novih radnih mesta, privući 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, otvoriti skoro 500 fabrika, kako obezbediti gradjanima pristojan život.
Ostaje još pitanje svih pitanja - kako vas posle svega nije sramota da gradjane Srbije pogledate u oči.
Taj odgovor dobijate 17. decembra.

 

 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading