Štampanje glasačkih listića
Foto: Tanjug/Tanjug

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić rekao je da je danas počelo štampanje glasačkih listića i celokupnog izbornog materijala koji se štampa u štampariji Službenog glasnika.

"To je dakle, 1.613.190 glasačkih listića što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 1. decembar ove godine, zbirne izborne liste, zapisnika o radu biračkih odbora, nalepnica i svega onoga što je potrebno za kvalitetno i zakonito sprovođenje izbora", rekao je Lukić.

Dodao je da je trenutno u fazi priprema i tehničke organizacije za sprovođenje izbora, kao i za sve ono što je potrebno da 17. decembra, izbori proteknu u najboljem mogućem redu.

"Nadam se da će izbori da proteknu u miru i lepoj atmosferi, kao i da će sve proći u skladu sa Zakonom", naveo je Lukić.

Glasački listići za glasanje na izborima štampaće se na A4 formatu, na papiru bele boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini.

GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 17. decembar.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading