SNS slavlje
Alo!/Marko Metlaš
SNS slavlje

Alo!/Marko Metlaš

Foto: Alo!/Marko Metlaš

Rojters ocenjuje da su glasači u velikoj meri podržali napore vladajuće koalicije za napredovanjem Srbije ka članstvu u EU, uz istovremeno održavanje snažnih veza sa Rusijom i Kinom.

Pročitajte još:

Rojters, međutim, predviđa da će se buduća vlada suočiti sa većim pritiskom EU i SAD da prizna nezavisnost Kosova, što se, kako navodi, smatra ključnim potezom za regionalnu stabilnost.

Britanska agencija navodi, pozivajući se na projekcije Ipsosa i CeSID-a, da je SNS osvojio 62,4 odsto glasova, da je SPS na putu da bude drugi sa 10,7 odsto glasova, a da je SPAS bivšeg vaterpoliste Aleksandra Šapića na putu da bude na trećem mestu, sa 4,1 odsto glasova.

Aleksandar Vučić

Printscreen / Instagram

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen / Instagram

Biračka mesta bila su opremljena zaštitnim maskama i sredstvima za čišćenje ruku za oko 6,6 miliona ljudi s pravom glasa, navodi Rojters.

Rojters navodi i da podaci Ipsosa i CeSID-a pokazuju da je izlaznost bila 48 odsto, a da je 2016. godine ona iznosila 56,7 odsto.

SNS slavlje

Alo!/Marko Metlaš

Foto: Alo!/Marko Metlaš

Američka agencija AP prenosi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio ubedljivu pobedu svoje stranke na izborima. Navodi i da je Vučić preneo pristalicama da je SNS osvojio više od 60 odsto glasova, što je oko 190 mesta u parlamentu od 250 poslanika.

AP navodi i da prvi nezvanični rezultati pokazuju da će Srbija imati jedinstvenu skupštinu i ističe da će u nju ući tri ili četiri stranke, od ukupno 21 liste koje su učestvovale na izborima.

SNS slavlje

Alo!/Marko Metlaš

Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ruska agencija TAS S poziva se u svojoj vesti na preliminarne podatke Centra za praćenje izbora koji, kako navodi, pokazuju da je SNS osvojila 56,7 odsto glasova i da je izlaznost bila 50,44 odsto.

Preporučujemo:

Italijanska agencija ANSA takođe je prenela da je SNS pobedila na današnjim izborima sa 63,4 odsto osvojenih glasova, pozivajući se na prve objavljene projekcije.

Komentari (1)

Nije teško biti normalan

22.06.2020 11:02

POBEDILA JE SRBIJA... Ona koja nastavlja da ZIDA SRBIJU koju NAJ VIŠE VOLI...!!! Idemo dalje.... ŽIVELA SRBIJA...