Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se naciji večeras pred početak predizborne tišine koja počinje u ponoć.

- Nisam ni video malu Irinu, iznenadila me je. Pozdrav i za nju i za njenu majku Bojanu. Irina je junakinja kampanje, nju su jedinu zabranili, ona je bila u tom zabranjenom spotu - rekao je Vučić na početku obraćanja.

Vučić je zahvalio svima na saradnji i organizaciji fantastičnog skupa.

"Srbija je postala zemlja u kojoj svako dobija šansu da se zaposli, napreduje, a to upravo omogućavaju domaće i strane fabrike i investicije."

"Republika Srbija je pomogla privredi u uslovima pandemije korona virusa, a zahvaljujući toj pomoći, naporima i državnim ulaganjima Srbija će do kraja godine ostati broj jedan u Evropi po pitanju rastu. " - istakao je Vučić. 

Republički zavod za statistiku, posmatrano po delatnostima, u trećem kvartalu je na godišnjem niovu značajan realni rast BDP zabeležen u sektoru građevinarstva, čak 34,7 odsto, dok je rast u sektoru informisanja i komunikacije 7,7 odsto, a u trgovini na veliko i malo, saobraćaju i skladištenju i uslugama smeštaja i ishrane 5,4 odsto.

Ovo je veliki uspeh za Srbiju, uspeh koji daje vetar u leđa za još veće brojke i što kvaliteniju statistiku kojom možemo još više da se ponosimo. 

Sprovođenjem investicionog projekta "Srbija 2025" prosečna plata na kraju 2025. godine iznosiće 900 evra, a penzija između 430 i 440 evra." - rekao je predsednik. 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Informacija koja je posebno obradovala građane Srbije jeste i projekat "Moja prva plata" koji se odnosi na sve nezaposlene, a uključivaće njihove obuke u ustanovama čija je to primarna delatnost, ali i u preduzećima koja bi ih nakon toga i zaposlila.  Iz budžeta će za projekat „Moja prva plata“ biti izdvojeno 2 milijarde dinara.

Srbija može da se raduje jer je u narednih 5 godina očekuju velike investicije, usmerene pre svega na bolji životni standard građana.

To će doprineti otvoranju novih radnih mesta širom zemlje, i pružiće dodatni impuls privrednom rastu, što stvara nadu ka još bržem ekonomoskom razvoju. 

Dokaz da se državni organi trude kada je životni standard Srbije u pitanju jeste veliki broj ljudi koji se vraća u svoju zemlju, sa željom i snagom da ulažu u svoju državu čime će stopa rasta BDP-a biti još bolja. 

Skepticizam pojedinaca bio je apsolutno suvišan i neopravdan, jer je Srbija pokazala da se može i kad je najteže, i da na planu za bolju budućnost ne postoje prepreke, a ono što je jedino važno jeste da se nastavi ekonomski razvoj i da se ispuni sve iz programa Srbija 2025.

 

 

PODSETIMO:

Država je u tri meseca kriznog perioda isplaćivala minimalac i pre roka svim preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima.

Građani su takođe dobili pomoć od države u iznosu od 100 evra, koji je na njihove račune isplaćen takođe pre roka.

Pored toga penzionerima je isplaćena i jednokratna pomoć u iznosu od 4.000 dinara.

 

 BONUS VIDEO: 21. juna izađite i glasajte za našu decu

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Mile

21.06.2020 09:03

Tad će potrošačka korpa da bude mesečno 2000 evra a vi ćete biti još siromašniji. Zato sam otišao iz Srbije jer mi je dosta laži i prevara naprednjačke vlasti.Nisam se pokajao što sam sa porodicom otišao u Švedsku.Ovde živim kao čovek za razliku od Srbije gde sam svaki dan gledao kako se sa kupljenim diplomama zapošljavaju naprednjaci i socijalisti. Bagra obična. Pozdrav iz Stoholma.