ZVEKI ŠALJE POLITIČARE U ZATVOR! Prikupio nove dokaze za ubistvo Đinđića

Neće nikog štedeti!

Zvezdan Jovanović
Zvezdan Jovanović, Foto: Printscreen

Zvezdan Jovanović (55), zvani "Zveki", u svojoj knjizi „Vučje staze“ o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića (48) imenovaće političare iz tadašnje demokratske vlasti i policije, za koje tvrdi da su umešani u atentat, a za svoje tvrdnje nabavio je i dokumentaciju, saznaje „Alo!“. Nekadašnji komandant „crvenih beretki“ u knjizi neće štedeti nikoga od političara, ali neće nikoga ni lažno optuživati. Jovanović knjigu piše već šest godina, a u njoj će se naći dosad neobjavljeni detalji o atentatu.

Zoran Đinđić
Ubistvo pod velom tajne, Zoran Đinđić , Foto: EPA/Srđan Šuki

- Zvezdan godinama istražuje sve oko atentata i na kraju je pribavio i zvaničnu dokumentaciju od državnih organa. Mnogo toga je isplivalo na suđenjima koja je obeležila ta stigma stvorena oko JSO. Zvezdan slaže pažljivo sve te detalje i kockice, potkrepljujući ih zvaničnim dokumentima državnih organa. Koliko znam, nikoga ne štedi od političara, ali im ni ne dodaje - otkriva ekskluzivno za „Alo!“ Zvezdanov advokat Gradimir Nalić.

ANKETA: Da li je Zvezdan Jovanović pucao i ubio premijera Zorana Đinđića?

Ukupan broj glasova: 1953

 • Da: 18% (358)
 • Ne: 59% (1143)
 • Možda: 9% (180)
 • Ne znam: 14% (272)

On navodi da Zvezdan u knjizi opisuje svoj ratni put i ratni put svojih drugova, zbog čega se knjige i zove „Vučje staze“. 

- U drugom delu opisuje trenutak kada je uhapšen i od njega iznuđeno priznanje, koje je naravno opovrgao tokom postupka. Sve ostalo što namerava da otkrije može da se svede na dve stvari. Zvezdan u toj knjizi slaže pažljivo sve te detalje i kockice, potkrepljujući ih zvaničnim dokumentima državnih organa. Sklapa jednu priču koja je odavno manje-više vidljiva. Dosad nema reakcije i to je odgovor da li će to biti bura ili će se sve završiti u opštem ćutanju. On otkriva i neka svoja saznanja koja će podeliti sa čitaocima. Po mom mišljenju, koliko sam video, on to radi izvanredno, a njegova lična saznanja ćemo morati svi da sačekamo - kaže za „Alo!“ kaže Zvezdanov advokat Gradimir Nalić.

Advokat Gradimir Nalić podneće zahtev za novi proces
Advokat Gradimir Nalić navodi da Jovanović nikad nije bio snajperista, Foto: Masanori Jošida/Alo

On navodi da Zvezdan piše na kompjuteru, ali da nema internet.

- Ima nužne programe za pretraživanje, ali nema civilizacijsko dostignuće da ide u korak sa životom. Postoje načini da se njegova komunikacija ograniči softverski i mi ćemo raditi na tome da se pravilnik u tom pravcu poboljša. Isključen je iz života u potpunosti. Protok vremena je dao nova svedočenja aktera tog doba koji su pisali knjige i potrčali pred rudu. Sada će zbog toga morati i da objašnjavaju ne samo čitaocima već, nadam se, i državnim organima - napominje Zvezdanov advokat.

Dr Mirolsav Bjegović profesor bezbednosti
Dr Mirolsav Bjegović profesor bezbednosti, Foto: TV Happy

Nalić ističe da njegov klijent uvek vodi računa da ne stavi svoju državu ili svoje drugove u loš položaj u odnosu na događaj iz tog vremena jer, kako navodi, mnogo toga može da se zloupotrebi. U planu je i elektronska prezentacija te knjige.

Bjegović: U ubistvo je umešana strana moćna obaveštajana služba 

Dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti, kaže da je ubistvo Đinđića posle 17 godina pod velom tajne.

- Ono zahteva potpunu istinu i rasvetljavanje ko je naredio ubistvo i uz čiju pomoć je ono realizovano. Smatram da ovo nedelo neće ugledati svetlost dana jer postoji mnogo činjenica koje su ceo proces odvele u kontrastranu. Vidljivi su pipci strane, veoma moćne obaveštajne službe, koja je izvršila pripremne elemente i u vreme ubistva blokirala kompletnu bežičnu komunikaciju u zgradi Vlade Srbije. Naravno, uz pomoć nekih funkcionera tadašnje vlasti i kriminalnih delova u Srbiji, to delo ne bi moglo biti realizovano. Veoma je čudno, pa čak i nemoguće, da pripadnik specijalne jedinice ostavi ili baci svoju pušku koja bi služila kao krunski dokaz - kaže Bjegović i dodaje: - Smatram da će se po objavi Jovanovićeve knjige uzburkati mnoge strasti u Srbiji i izvan nje, kao i na samoj političkoj sceni. Ubistvo je odrađeno profesionalno, pa čak i naručeno i plaćeno iz inostranstva. Kada su u pitanju ovakva ubistva, ne angažuje se jedan izvršilac, nego dvojica.

- Zvezdan nije snajperista. Tu ulogu mu je dodelila policija koja je kreirala priču o Zvezdanu Jovanoviću kao ubici. Saslušan je oružar JSO, koji nije potvrdio da je taj snajper iz jedinice, a on je doneo i materijalne dokaze, zvaničnu evidenciju iz JSO, o tome kome je pripadao daljinomer i kako ga je policija i od koga oduzela, sa kojeg je utvrđivana navodna udaljenost strelca od cilja. Pripadao je potpuno drugom pripadniku JSO. Daljinomer nikad nije oduzet od Zvezdana, kako je to Mile Novaković napisao. Postoje materijalni dokazi od kog je oduzet i gde je završio - naglašava advokat Nalić.

Povezane vesti

 • Korisnik: dr Anja
  13/09/2020 - 09:06
  Krajnje je vreme da i piticari zavrse u zatvoru,na ovaj ili onaj nacin.
 • Korisnik: zagondzija
  13/09/2020 - 08:19
  Da si imao sta teci istinito u svojoj odbrani ti bi dosada rekao ne bi trunuo u zatvoru nevin
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi