Zvali su Dejanovu majku i rekli joj da je MRTAV, a ovo se zaista događalo!

Blic | vesti 2018-06-16 09:49:50 2018-06-16 09:49:50

Potresna ispovest vozača iz Šapca koji je za dlaku izbegao smrt

Facebook

Umesto na putu za Grčku, za prvi honorar u sezoni, Dejan Krasavac (36) iz Šapca završio je u bolnici posle udesa u Lipničkom Šoru, u kom je jedva živu glavu izvukao, kada je na autobus na liniji Šabac - Loznica kojim je upravljao, naleteo teretni kamion. Gledao je smrti u oči, kaže, a zahvaljujući trenutku pribranosti, izbegnuta je veća nesreća.

Povređene mu noge

Dejan Krasavac kaže da su mu povrede velike.

- Ne mogu na noge da stanem. Imam povrede glave, pukao mi je prst. Levo rebro mi je povređeno. Desna noga mi je isečena, a dva puta su mi je ušivali. Ljudi su me uneli u sanitet. Sad mi je gore nego juče, sad se sve ohladilo. Oporavak će trajati sigurno mesec dana, a i šteta fana autobusu će biti sigurno 20.000 evra - zaključuje Krasavac.

- Nikome nije jasno kako sam uopšte ostao živ. On je obišao auto, prešao skroz na moju stranu i udario direktno u autobus. Udarac je bio toliko jak da me je sa puta bacio u dvorište. Ja sam gledao kako ide na mene. Bukvalno sam sopstvenu smrt gledao očima. Ja sam zadržao volan da ne udarim čoveku u kuću i udario sam u stub. Na putu se vidi da sam kočio pet, šest metara i nisam mogao da se zaustavim, dok je on direktno udarao u mene - priča Dejan Krasavac, vidno uznemiren dan posle nesreće.

U ovoj nezgodi oba vozača i pet putnika, među kojima dvoje maloletnika od 16 godina koji su bili u autobusu, zadobili su telesne povrede. Sve se odigralo za nekoliko sekundi, a iskustvo i pribranost pomogli su Krasavcu da izbegne nesreću većih razmera.

- On je mene udario u levu stranu i uterao me u dvorište. Srećom pa sam namotao volan udesno. Kasnije sam čuo da su se deca vlasnika kuće u čije dvorište sam uleteo, od pet i sedam godina, pet minuta pre nezgode igrala u dvorištu. Da su bila tu, ko zna šta bi bilo. Kad je udario u autobus i odbacio ga u dvorište, ja sam vukao volan da ne udarim u kuću i tako sam udario u stub. Da nije bilo stuba, ko zna šta bi bilo - objašnjava vozač koji je u tom trenutku u autobusu imao desetak putnika koje je vozio iz Beograda za Loznicu.

Ni sad mu nije jasno kako je uspeo da savlada autobus u koji je teretnjak direktno udario. Sreća je, kaže, što nije bila velika brzina.

- Majku su zvali putnici iz Beograda i rekli da joj je sin poginuo. To je bilo strašno. On je bio skroz na mojoj strani. Kasnije mi je ispričao da je auto kočio ispred njega i da nije mogao da savlada kamion pa da ga ne bi udario pozadi, on je prešao na moju stranu. On je bio skroz na mojoj strani - priča on.

Sreća pa nije bila velika brzina, objašnjava vozač autobusa, jer su baš pre toga izašla dva putnika, pa je tek malo odmakao sa stajališta.

Expand player
Pogledajte više