Suđenje Zoran Marjanović
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Suđenje Zoran Marjanović

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Suđenje Zoran Marjanović, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Telefon Miloša Marjanovića (33) bio je bez funkcije ili isključen 2. aprila 2016, u periodu od 15.56 do 17.16 časova, baš u vreme kada je ubijena njegova snaja Jelena Marjanović (33) na nasipu u Borči! To je podatak koji je u sredu otkrila zamenica višeg tužioca u Beogradu, tokom suđenja Miloševom bratu Zoranu Marjanoviću (40), okrivljenom za Jelenino ubistvo.

Otprilike u istom intervalu, tvrdi se u optužnici, bio je isključen i Zoranov telefon i to je jedan od ključnih dokaza protiv njega na osnovu kog tužilaštvo veruje da je on ubica. Međutim, Miloš Marjanović je tokom svog svedočenja negirao da je isključivao telefon.

- Ne sećam se da sam tog dana isključivao telefon, možda eventualno kada sam zaspao. Uopšte se sa ove distance ne sećam satnice, ni kad me je Zoran zvao tog dana da mi kaže da je Jeca nestala tokom džogiranja, ni kad sam tačno otišao na nasip, niti gde sam sve bio i u koje vreme sam se vratio kući. Svi smo bili u šoku, jer nam je nestao član porodice - objasnio je Miloš.

Interesantno je i da su branioci Marjanovića zatražili od predsedavajuće sudije da identifikuje sve prisutne u publici, aludirajući da se među prisutnim novinarima nalazi "sumnjiva osoba za koju je nejasno po kom osnovu je ušla u sudnicu i sa kojom namerom!"

Pošto su novinari bili u obavezi da na ulazu u sudnicu ostave neki dokument, sudija je iščitala imena prisutnih, ali nije zahtevala i da se svako ponaosob predstavi. U publici je, inače, zaista sedeo sredovečan muškarac u odelu i dugom kaputu, sa akt tašnom u ruci, koji je izgledom odudarao od novinara. Posle pauze, on se više nije vraćao u sudnicu.