Zoran priznao koja ga muka muči

EKIPA ALO | vesti 2018-01-12 15:36:11 2018-01-12 15:36:11

Osumnjičeni se tokom neuropsihijatrijskog veštačenja osvrnuo i na svoje ukućane, a sa posebnom pažnjom govorio je o svojoj majci

Dejan Briza, ALO

 

Tokom posete psihijatara veštaka Zoranu Marjanoviću (39), osumnjičenom da je 2. aprila 2016. u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), Zoran je u razgovoru pomenuo i svoju majku Zoricu, nezvanično saznaje „Alo!”.

Naš izvor upućen u slučaj kaže da se Zoran tokom neuropsihijatrijskog veštačenja u Centralnom zatvoru navodno osvrnuo i na svoje ukućane, a da je sa posebnom pažnjom govorio o svojoj majci, koja važi za najmisteriozniju ličnost u toj porodici.

- Odgovarajući na pitanja stručnjaka, osumnjičeni je pominjao i članove svoje porodice, što nije neuobičajeno, pošto su pokojna Jelena i on živeli u kući sa Zoranovim roditeljima, bratom i Zoranovim sinom iz prvog braka. Bilo je neminovno da i njih pomene, a ispitivači su posebnu pažnju obratili na to kako je Zoran govorio o svojoj majci Zorici.

Na osnovu njegovih odgovora i gestikulacije, ali i emocija koje je ispoljavao tokom veštečanja, moglo se zaključiti da on sa majkom ima poseban odnos i da je ona ključna figura u porodici, te da je imala uticaj na njegov život kako pre braka, tako i tokom braka sa Jelenom - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je vrlo čudno to što Zorica nijednom nije posetila sina u zatvoru, imajući u vidu njihov prisan odnos. 

Nije bila ni na sahrani

Zorica Marjanović je u novembru 2016. sklopila s Prvim osnovnim tužilaštvom nagodbu po kojoj je priznala da se bavila nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom u zamenu za uslovnu kaznu zatvora od tri meseca, sa rokom provere od godinu dana. Iako je u tužilaštvu priznala krivicu, po izlasku je rekla novinarima da se s „tužilaštvom nagodila kako bi izbegla suđenje, ali da ona nikada nije naplaćivala usluge”.

- Ljudi su svašta pričali i pričaju, a ima boga - rekla je tada ona.

- Zoran se u zatvoru nalazi bezmalo četiri meseca i vrlo je čudno što ga majka nijednom nije posetila. Poznato je da njega, osim advokata, redovno obilaze otac Vladimir i brat Miloš. Čak mu je i maloletna ćerka bila u poseti, ali ne i majka. Zašto je tako, znaju samo oni. Postoje neke indicije da Zorica izbegava da ode u posetu sinu kako mu ne bi poremetila mir. Naime, Zorica navodno ima neke moći i auru, pa se plaši da bi svojim prisustvom mogla na neki način da naškodi Zoranu - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, kako je za „Alo!” ranije objasnio profesor Radomir Čolaković, psiholog, Zorana može slomiti susret sa majkom, pa je moguće da zbog toga i izbegavaju da se vide.

- Majka je u porodici Marjanović glavni manipulator. Ona se zato i bavila lečenjem ljudi, jer je najlakše manipulisati osobama koje imaju veliku muku. Zoranova majka je imala ogromnu ulogu u porodici jer je mnogo zarađivala, što joj je davalo još veću slobodu i moć u porodičnoj hijerarhiji - objasnio je ranije psiholog Čolaković za naš list.

On je napomenuo da Zorica zato i ne dolazi u zatvor da vidi sina „jer bi on poklekao, što ne bi bilo dobro ni za koga od Marjanovića”.

Milošu opet pozlilo

Miloš Marjanović, brat uhapšenog Zorana, ponovo je u noći između četvrtka i petka zatražio lekarsku pomoć zbog zdravstvenih problema.

- Hitnoj pomoći je oko tri sata posle ponoći upućen poziv iz kuće Marjanovića. Osoba koja je pozvala Hitnu rekla je da lekari odmah dođu, pošto „Miloš ponovo povraća”. Lekarska ekipa odmah je upućena u Borču, a ispostavilo se da Miloš ima bubrežni napad, koji mu izaziva mučninu i povraćanje. Nakon ukazane pomoći, on je ostao kod kuće - kaže naš izvor i dodaje da je to drugi put za 15 dana da je Milošu pozlilo. - I 28. decembra mu je bilo loše, pa je intervenisala Hitna pomoć. Tada je Miloš prevezen u KBC „Zemun“, gde su mu lekari pružili neophodnu pomoć, nakon čega je pušten na kućno lečenje - podseća sagovornik.

 

Expand player
Pogledajte više