Zoran Marjanović
Alo!/Masanori Jošida
Zoran Marjanović

Alo!/Masanori Jošida

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Rezultati psihijatrijskog veštačenja Zorana Marjanovića koji su stigli prošle nedelje u Više javno tužilaštvo u Beogradu pokazali su da je suprug ubijene pevačice psihički zdrav – uračunljiv.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, naložilo je, nakon što je saslušalo sve svedoke, psihijatrijsko veštačenje Marjanovića, kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost osumnjičenog prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Snežana Nena Milić

Privatna arhiva

 

Tim psihijatara obišao je početkom januara Marjanovića u Centralnom zatvoru u Beogradu, gde se od 15. septembra prošle godine nalazio u pritvoru i s njim proveo sat vremena gde su analizirali njegove pokrete, mimiku, reakciju dok je pričao o svom životu i odnosima sa suprugom i porodicom.

Policija

Alo!/Tanjug

 

- Nakon detaljnog analiziranja njegovor psihičkog stanja veštaci su utvrdili da je Zoran Marjanović u potpunosti psihički zdrav i da je ukoliko je ubio svoju suprugu bio uračunljiv – bio je pri čistoj svesti. Takođe, rezultati veštačenja ukazali su da Zoran Marjanović nije imao nikakvu duševnu bolest, niti privremenu duševnu poremećenost, zaostali duševni razvoj ili drugu težu duševnu poremećenost kada je pevačica ubijena - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Kako objašnjava, ishod ovog veštačenja pomoći će tužiocu prilikom podizanja optužnice, ali i izricanja eventualne presude za ubistvo za koje se sumnja da je počinio Marjanović.

- On prilikom formiranja svoje odbrane neće moći da se vadi na eventualno ludilo, neuračunljivost kako bi izbegao zatvorsku kaznu i bio upućen na psihijatrijsko lečenje. Njemu će se, ukoliko optužnica protiv njega bude bila podignuta, suditi kao čoveku koji je bio svestan svojih postupaka u vreme stravičnog ubistva supruge Jelene - zaključuje izvor.

Pročitajte još:

 

On dodaje da će protiv Marjanovića gotovo izvesno biti podignuta optužnica.

Podsetimo, Marjanović je na psihijatrijskom veštačenju odgovarao na pitanja o tri segmenta svog života. Govorio je o detinjstvu i odrastanju, nakon toga postavljali su mu pitanja o odnosu sa ubijenom suprugom, kao i o odnosima sa ostalim članovima porodice.

Podsetimo, pevačica Jelena Krsmanović (33), prema zvaničnoj verziji, ubijena je 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.20 sati, sat vremena pošto se navodno odvojila od supruga i ćerkice Jane (5). Monstruozno ubistvo dogodilo se na svega 550 metara od mesta gde su, prema verziji njenog muža, on i ćerkica stajali, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Mol

Alo/ Masanori Jošida